Događanja / Istaknuta

od 22. do 24. listopada

Blockchain & Crypto days u Osijeku: Saznaj sve o coinima

Blockchain & Crypto days u Osijeku: Saznaj sve o coinima

U Osijeku se od 22. do 24.listopada 2020 prvi put održava konferencija "Blockchain & Crypto days in Osijek"

Na trodnevnom događanju posjetitelji će imati priliku naučiti nešto više o funkcioniranju Blockchain tehnologije, mogućnostima njezine primjene i prednostima koje njezina upotreba donosi.

Prvog dana konferencije, u četvrtak 22. listopada, u Kulturnom centru grada Osijeka održat će se ciklus predavanja na kojima će se govoriti o  mogućnostima primjene kriptovaluta u svakodnevnom poslovanju. Organizator predavanja zagrebačka je tvrtka Elekctrocoin d.o.o. koja se bavi posredovanjem u trgovanju kriptovalutama i provođenjem kripto uplata te tako trgovcima u Hrvatskoj i ostatku Europske unije omogućuju prihvaćanje uplata u kriptovalutama u Hrvatskoj. Sudionicima predavanja bit će predstavljen servis PayCek koji trgovcima, ugostiteljima  i udrugama omogućava primanje kriptovalutnih uplata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dio predavanja usmjeren je na mjenjačnice kriptovaluta dostupne na stranicama  Bitcoin mjenjačnica i LocalBitcoins, a predstavit će se i mogućnosti integracije kriptovaluta za lokalne mjenjačnice.

Predavanja su namijenjena ugostiteljima, trgovcima, obrtnicima, vlasnicima webshopova i mjenjačnica, a svi zainteresirani mogu svoje mjesto rezervirati na e-mail adresi [email protected]

Drugog dana konferencije, u petak 23.listopada, s početkom u 12 sati, na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT) održat će se niz predavanja na temu blockchain tehnologije, s primjerima iz prakse.

Kratkim izlaganjem predstavit će se Udruga za blockchain i kriptovalute (UBIK), a održat će se i predavanje “UBIKchain i Substrate ili kako izgraditi svoj blockchain u sat vremena”. Predstavnici osječkog FERIT-a reći će nešto više o aktivnostima fakulteta u području Blockchain tehnologije te predstaviti kolegije na kojima osječki studenti mogu steći  sva potrebna znanja o Blockchainu. Svoj rad predstavit će i osječka tvrtka Base58 d.o.o., specijalizirana za istraživanje i razvoj naprednih elektroenergetskih mreža i nepromjenjivih podatkovnih rješenja temeljenih na blockchain-u i tehnologijama decentralizirane evidencije zapisa. Po završetku predavanja planirano je održavanje panela na temu “Decentralizirane financije- istinska inovacija ili igra za naivce” u kojem će sudjelovati predstavnici različitih tvrtki i ustanova iz područja financija i tehnologije.

Predavanja su namijenjena svima zainteresiranima za blockchain, kriptovalute i DeFi svijet, a prijave se mogu obaviti putem linka. Detalje možete provjeriti na stranicama  Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek.

Posljednjeg dana konferencije u subotu, 24.listopada, na  Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek s početkom u 11 sati, održat će se  radionica "Polkadot u detalje" na kojoj će se predstaviti osnove Polkadot blockchaina, Substrate, Kusama, Edgeware i Moonbeam, kao i NPoS, XCMP arhitektura i SPREE moduli. Na radionici će se prikazati nekoliko primjera korištenja ovih tehnologije, a drugi dio radionice bit će namijenjen za pitanja i raspravu. Prijave za treći dan mogu se obaviti na službenom linku gdje možete pronaći i detaljne informaciji o radionici.

Uslijed trenutne situacije izazvane pandemijom COVID-19 u Republici Hrvatskoj te uz poštivanje epidemioloških mjera broj sudionika na konferenciji je ograničen, no za sve zainteresirane omogućili su i sudjelovanje online putem.

Izdvojeno


Reci što misliš!