Događanja / Istaknuta

22. veljače

Osječki bend Syndrome uz goste slavi 10 godina na sceni

Osječki bend Syndrome uz goste slavi 10 godina na sceni

U prostorijama udruge Slama (Kamila Firingera 3), u subotu 22. veljače održat će se drugo ovogodišnje Slamanje - kulturni projekt nastao suradnjom udruge Slama i benda Harvo Jay – na kojem će nastupati nezaustavljiv dragulj osječke alternativne glazbene scene – grupa Syndrome

Uz njih će nastupati bend Izumiranje vrste te će Amio predstaviti izložbu kolekcije kolaža „Retro SF Jugoslavija“, inspiriranih analognim fotografijama ljudi i gradova iz doba Jugoslavije, često razglednicama.

Syndrome je, kako kažu organizatori, najbolje čuvana osječka tajna. Ovoga puta dolaze predstaviti novi album “Istočni blok” i proslaviti 10 godina benda. Uspješno preživjevši mračnu 2017. godinu raspadanja mladih bendova u Osijeku, etablirali su se kao zbilja nezaustavljiv bend. Kroz vrijeme postojanja zvuk im je evoluirao od alternativnog rocka s hookovima na ‘Imitatoru’, preko math i prog rocka na ‘Autopilotu’, sve do eksperimentalnih instrumentala s dosta dub i breakbeat šema koje uglazbljuju na ‘Istočnom bloku’, a dovode nasljeđe od Darkwood Duba i Neočekivane Sile na višu razinu. U grupi svira ista postava od početka djelovanja: Viktor Benkotić (gitara), Juraj Vojvodić (gitara), Tin Mihić (bass) i Antonio Benkotić (bubnjevi).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izumiranje vrste je osječki kraut punk kvartet koji će se na Slamanju prvi puta predstaviti publici. Sačinjen od članova koji su svirali/sviraju u dobro nam znanim bendovima In Ruff, Layka, Dalstroy, Push My Car.

Uz navedeno, održava se i karnevalski parti pod maskama, koji će klimaksirati spaljivanjem slamnate skulpture na livadi. Ulaz je otvoren za sve članove udruge, a mjesečna članarina iznosi 15 kuna.

Album „Istočni blok“ grupe Syndrome možete poslušati na službenoj Bandcamp stranici, a rad grupe možete pratiti na njihovoj Facebook stranici.

Službeni event možete pogledati OVDJE.


Izdvojeno

Reci što misliš!