Vijesti / Regija

Značajan interes

Poznato koje tri velike kompanije žele kupiti slavonske i baranjske poljoprivredne gigante

Poznato koje tri velike kompanije žele kupiti slavonske i baranjske poljoprivredne gigante
Davor Javorović/PIXSELL

Kriteriji za odabir strateškog partnera, osim financijske ponude, uključuju i doprinos daljnjem razvoju te očuvanje zaposlenosti i tradicije poljoprivredne proizvodnje

Fortenova grupa, hrvatski koncern koji obuhvaća tvrtke kao što su Belje, Vupik, PIK Vinkovci i Vinka koje zajedno obrađuju oko 32 tisuće hektara poljoprivrednog zemljišta, pokrenula je proces prodaje svog poslovnog područja poljoprivrede. Nakon prvih koraka, uključujući slanje informativnog materijala i primanje neobvezujućih ponuda, sada su odabrani potencijalni kupci pozvani na dubinsko snimanje poslovanja, piše Jutarnji.

Tri glavna ponuđača koji su odabrani za sudjelovanje u ovom dubinskom snimanju su Podravka, konzorcij dvaju velikih slavonskih proizvođača, Žito i Osatina Grupe te mađarska Mészáros Grupa u vlasništvu tajkuna Lőrinca Mészárosa. Nakon završetka dubinskog snimanja, bit će jasnije tko će na kraju predati obvezujuću ponudu za preuzimanje ovog poslovnog područja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Fortenova grupa ističe da je proces prodaje pokazao velik interes potencijalnih kupaca za ovo poljoprivredno poslovanje koje je tijekom godina značajno unaprijedila ulaganjem. Kriteriji za odabir strateškog partnera, osim financijske ponude, uključuju i doprinos daljnjem razvoju te očuvanje zaposlenosti i tradicije poljoprivredne proizvodnje.

Glavni izvršni direktor Fortenova grupe, Fabris Peruško, izrazio je zadovoljstvo što će u procesu dubinskog snimanja sudjelovati nekoliko snažnih potencijalnih partnera te je naglasio važnost pronalaženja strateškog partnera koji će prepoznati punu vrijednost i potencijal ove djelatnosti i njezinih zaposlenika.


Izdvojeno

Reci što misliš!