Vijesti / Regija

vikend izvješće prometne policije

Alkoholni vikend rekorder zaustavljen je u Đurđenovcu: Dreger je pokazao debelo iznad tri promila

Alkoholni vikend rekorder zaustavljen je u Đurđenovcu: Dreger je pokazao debelo iznad tri promila
Grgo Jelavic/PIXSELL

Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 3,29 promila alkohola u krvi

Na području PU osječko-baranjske od 15. do 17. veljače evidentirano je 29 vozača (22 vozača osobnih automobila, pet vozača bicikla, jedan vozač motocikla i jedan vozač električnog romobila) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer oko 00,55 sati u Đurđenovcu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 58-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 3,29 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili do 60 dana zatvora i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

A spomena vrijedan je i vozač kojeg je požeško-slavonska policija zaustavila u subotu  oko 14.35 sati u mjestu Prekopakra u Ulici Matkovac. On je upravljao neregistriranim i neosiguranim automobilom  pod utjecajem alkohola od 2,35 promila. Još je  prilikom policijskog postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike.

Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 2640,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca, te je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru gdje mu je određeno zadržavanje u zatvoru u Bjelovaru od 15 dana.


Izdvojeno

Reci što misliš!