Vijesti / Regija

KOD POŽEGE

Pijan vozio neregistrirani automobil, a nije imao ni vozačku: Od kazne se sigurno odmah otrijeznio

Pijan vozio neregistrirani automobil, a nije imao ni vozačku: Od kazne se sigurno odmah otrijeznio
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Muškarac (23) imao je 1,72 promila. Odveden je u posebnu prostoriju policije do otriježnjena te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi

Između mjesta Gradski Vrhovci i Požega u nedjelju popodne policija je zaustavila pijanog vozača (23) koji je vozio neregistrirani automobil. Vozačku dozvolu nije imao, automobil mu je bio neregistriran, a s njim je u automobilu bio muškarac (39), također u alkoholiziranom stanju.

Vozač je napuhao 1,91 promil, dok je njegovom suputniku izmjereno 1,72 promila alkohola u krvi. Kako je policija izvijestila, suvozač je nakon što su ih zaustavili krenuo omalovažavati i vrijeđati policajce.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nadalje je utvrđeno da 39-godišnjak kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se provjerio njegov identitet te da mu je osobna iskaznica poništena, a nije podnio zahtjev za izdavanje nove, dok 23-godišnjak prebiva na adresi na kojoj nije prijavio prebivalište", priopćila je PU požeško slavonska.

Uhićeni su i smješteni u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja te će biti privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi.
"Protiv 23-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o obveznim osiguranjima u prometu i Zakona o prebivalištu, dok protiv 39-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici.

Vozač je kažnjen najvećom novčanom kaznom predviđenom je za tu vrstu prekršaja.

"Vozaču je izdan optužni prijedlog na novčani iznos od 3620,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci", izvijestili su iz policijske uprave.


Izdvojeno

Reci što misliš!