Vijesti / Regija

mjesto okupljanja

U Čepinu otvoren Dom veterana vojne policije Osječko-baranjske županije

U Čepinu otvoren Dom veterana vojne policije Osječko-baranjske županije
OBŽ

Ideja je da ovaj objekt bude prostor kreativne radionice, s obzirom da već i sada rade na sličnim aktivnostima

U Čepinu je, u subotu, 3. lipnja 2023. godine svečano otvoren Dom veterana vojne policije Osječko-baranjske županije, kao mjesto okupljanja članova Udruge veterana vojne policije OBŽ, ali i ostalih braniteljskih udruga te mještana općine. Otvorenju je uz članove braniteljskih udruga, načelnika Općine Čepin Dražena Tonkovca i ostale goste nazočio i zamjenik župana Mato Lukić.

"Drago mi je da mogu nazočiti otvorenju Doma veterana vojne policije Osječko-baranjske županije ovdje u Čepinu gdje će se hrvatski branitelji, članovi udruge, ali i mještani općine okupljati na jednom mjestu. Inače sam i sam povezan sa postrojbom 68. bojne Vojne policije, čiji sam bio pripadnik tijekom Domovinskog rata, a danas su ovdje i mnogi moji suborci. Moram istaknuti da je Udruga veterana vojne policije OBŽ jedna od najaktivnijih udruga na području istočne Slavonije s kojom Osječko-baranjska županija ima izvrsnu suradnju", kazao je zamjenik župana Mato Lukić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predsjednik Udruge veterana vojne policije Osječko-baranjske županije Stipe Modrić naglasio je kako je izgradnja Doma veterana bila jedan od najvećih ciljeva Udruge koja broji oko 150 članova.

"Ideja je da ovaj objekt bude prostor kreativne radionice, s obzirom da već i sada radimo na sličnim aktivnostima, poput informatičkog opismenjavanja svojih članova, a radimo i s 3D printerima. Tijekom pandemije koronavirusa izradili smo i donirali više od 2000 zaštitnih vizira bolnicama diljem Hrvatske, a želja nam je i u budućnosti nastaviti sa sličnim djelovanjem. Vrijednost radova izgradnje je oko 60.000 eura prikupljenih zahvaljujući Općini Čepin, Osječko-baranjskoj županiji, Ministarstvu hrvatskih branitelja, ali i dobrovoljnom radu naših članova", zaključio je Modrić.

Uz svečanost otvorenja Doma veterana upriličeno je i 2. natjecanje u kuhanju čobanca braniteljskih udruga s područja OBŽ, kao i udruga gostiju s područja općine Čepin i okolnih općina.


Izdvojeno

Reci što misliš!