Vijesti / Regija

kaže da se pokajao

Slavonski svećenik koji je ranije optuživan za seksualne afere prebačen u novu župu i na novu funkciju

Slavonski svećenik koji je ranije optuživan za seksualne afere prebačen u novu župu i na novu funkciju
Marijan Sušenj/PIXSELL

Šumanovac je napomenuo da je prošao duhovno promišljanje i da se pokajao, a na pitanje je li sa ženama u župi Sikirevci imao kakve odnose seksualne prirode, rekao je da ne želi komentirati, a nije ni demantirao

Svećenik Stjepan Šumanovac, kojega su dok je bio župnik u Sikirevcima nedaleko Slavonskog Broda mještani optuživali za seksualne afere prošle godine, dobio je novu župu, ali ovoga puta u ulozi njezinog upravitelja, prenosi Brodska Stvarnost. Riječ je o župi u Selcima Đakovačkim.

Kako su napisali, đakovačko-osječki pomoćni biskup, Ivica Ćurić, ali i Šumanovac govore da je prošao duhovno promišljanje i da se pokajao.

Na novinarovo pitanje je li sa ženama u župi u Sikirevcima imao kakve odnose seksualne prirode, kazao je da ne želi komentirati, ali nije pokušao ni opovrgnuti. Rekao je i da se pokajao za svoje grijehe.

sikirevci svećenik
mještani nasekirani U Sikirevcima osvanuli plakati s porukom za župnika: ''Seksualni razvratniče odlazi! Vrati pare!''

Podsjetimo, nakon što je u javnost izašla priča o aferama, Ćurić je za Brodsku Stvarnost rekao da su postigli neslužbeni usmeni dogovor kako Šumanovac više ne bi trebao dobiti svoju župu. Razgovarali su tada, naveli su, i o još dva svećenika koja bi trebala biti opomenuta zbog ponašanja.


Izdvojeno

Reci što misliš!