Vijesti / Regija

Reakcija na medijske natpise

HEP Toplinarstvo pojasnilo razloge kašnjenja računa, čeka se odluka Ministarstva

HEP Toplinarstvo pojasnilo razloge kašnjenja računa, čeka se odluka Ministarstva
Sanjin Strukic/PIXSELL

„Podsjećamo, na temelju spomenute Uredbe, HEP je preuzeo teret rasta cijena energenata od gotovo 6 milijardi kuna kako bi kupci imali cijene energije višestruko niže od tržišnih”

Hrvatska elektroprivreda reagirala je na natpise koji su se pojavili u medijima, a u kojima su građani konstatirali da još uvijek nisu dobili njihove račune. Iz HEP Toplinarstva oglasili su se priopćenjem, javlja Net.hr.

„Prema Uredbi o otklanjanju poremećaja na tržištu energenata, opskrbljivači toplinskom energijom su za razdoblje od 1. listopada 2022. do 31. ožujka 2023. dužni na mjesečnoj razini krajnjim kupcima toplinske energije ispostavljati račune za isporučenu toplinsku energiju, na način da na računima iskažu razliku u cijeni, a koja se kupcima subvencionira na temelju Uredbe Vlade RH”, naveli su.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Da bi moglo račune formirati u skladu s Uredbom, kojom je krajnja cijena isporučene toplinske energije u ogrjevnoj sezoni 2022./2023. ostala nepromijenjena, HEP Toplinarstvo treba iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja zaprimiti odgovarajuću odluku. Bez spomenute odluke HEP Toplinarstvo neće moći izdati račune, a kako je još nije dobilo, već trpi poslovnu štetu. Podsjećamo, na temelju spomenute Uredbe, HEP je preuzeo teret rasta cijena energenata od gotovo 6 milijardi kuna kako bi kupci imali cijene energije višestruko niže od tržišnih”, zaključili su.


Izdvojeno

Reci što misliš!