Vijesti / Regija

kobni ubod

Mladi Slavonac umro nakon uboda stršljena

Mladi Slavonac umro nakon uboda stršljena
Dubravka Petric/PIXSELL

Muškarca je stršljen ubo u šumi na našičkom području

Nesretni muškarac zadobio je  ubod stršljena u šumi na našičkom području krajem rujna zbog čega je odmah bio hospitaliziran s teškim posljedicama u osječkom Kliničkom bolničkom centru.

Pacijent je dovezen u KBC Osijek i odmah je smješten na jedinicu intenzivnog liječenja Klinike za neurologiju, jer su glavni simptomi bili na središnjem živčanom sustavu. Stanje pacijenta po dolasku, kako piše Glas Slavonije, bilo je izuzetno teško, a nesretni muškarac bio je mlađe životne dobi, obiteljski čovjek s djecom. U šumi je bio na radnom zadatku.

stršljeni hgss
u pomoć pozvani hitna i vatrogasci Učenike iz Požege na izletu napali stršljeni: Djelatnicu HGSS-a koje ih je spašavala stršljeni izboli čak 10 puta

Nažalost, kako smo naknadno saznali, muškarac je jučer umro u KBC-u od posljedica uboda.

"Nije svejedno gdje stršljen ubode i je li to glava, vrat ili periferija. Stoga treba voditi računa o ponašanju na otvorenome prostoru, posebice ako se odlazi u šumu. Kukci se lako mogu zavući u boce ili limenke, pa tu valja povesti računa. Šumski radnici pa i ribiči obično budu sami, pa je svakako uputno pokraj sebe imati mobilni telefon da u slučaju potrebe mogu nazvati pomoć", rekla je za Glas Slavonije doc. dr. sc. Višnja Prus, voditeljica Zavoda za reumatologiju, kliničku imunologiju i alergologiju KBC-a Osijek.


Izdvojeno

Reci što misliš!