Vijesti / Regija

kršenje mjera stožera

Policija u kafiću u Boboti zatekla šest muškaraca. Objekt zapečaćen, svima kazne za nenošenje maski

Policija u kafiću u Boboti zatekla šest muškaraca. Objekt zapečaćen, svima kazne za nenošenje maski
Volodymyr Melnyk/123rf.com

O utvrđenom kršenju policijski službenici su izvijestili Državni inspektorat – Područni ured Osijek, čiji su inspektori 7. veljače u 10 sati pristupili na mjesto događaja te nakon provedenog postupka zapečatili ugostiteljski objekt

Tijekom proteklog vikenda, od 5 do 7. veljače na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske policijski službenici su obavili ukupno 468 nadzora pridržavanja mjera propisanih Odlukom Stožera civilne zaštite RH u različitim objektima (ugostiteljski objekti, noćni klubovi, prodavaonice i dr.), a utvrđeno je jedno kršenje Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja.

Naime, policijski službenici su 7. veljače u 2 sata u ugostiteljskom objektu u Mitrovićevoj ulici u Boboti zatekli šest muškaraca, svi iz Bobote, koji su sjedili za stolovima i konzumirali pića te niti jedna osoba nije nosila zaštitnu masku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

O utvrđenom kršenju policijski službenici su izvijestili Državni inspektorat – Područni ured Osijek, čiji su inspektori 7. veljače u 10 sati pristupili na mjesto događaja te nakon provedenog postupka zapečatili ugostiteljski objekt.

Sve zatečene osobe u ugostiteljskom objektu sankcionirane su zbog nenošenja zaštitnih maski, čime su počinili prekršaj iz članka 47. stavka 2. točke 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti posebno izvješće u svezi utvrđenih činjenica u pogledu elemenata kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“.

Izvor: PU vukovarsko-srijemska


Izdvojeno

Reci što misliš!