Vijesti / Regija

nije mu prvi put

62-godišnjak terorizira Tomašanace: Jučer je susjedima razbijao aute i prozore

62-godišnjak terorizira Tomašanace: Jučer je susjedima razbijao aute i prozore
Google Streetview

Na četiri kuće porazbijao je stakla na prozorima i ulaznim vratima, oštetio rolete i fasadu dok je ne šest osobnih automobila porazbijao stakla i oštetio limariju

Malo selo Tomašanci nadomak Đakova unazad nekoliko godina muku muči s problematičnim susjedom, psihičkim bolesnikom.

62-godišnjak terorizira susjede, već je nekoliko puta priveden zbog napadanja drugih osoba, zabijanja autom u zgradu Općine u Đakovu, palež kreveta ne cesti...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Posljednji incident prouzročio je jučer. Kako stoji u izvješću PU osječko-baranjske policije,  62-godišnjak je počinio  kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ na štetu sedam fizičkih i jedne pravne osobe.

Naime, jučer 4. kolovoza, u vremenu od 6 do 6,45 sati, u Ulici Kralja Tomislava u Tomašancima, 62-godišnjak je metalnom polugom udarao po kućama i osobnim automobilima.

Na četiri kuće porazbijao je stakla na prozorima i ulaznim vratima, oštetio rolete i fasadu dok je ne šest osobnih automobila porazbijao stakla i oštetio limariju.    

Protupravnim radnjama oštećeno je sedam fizičkih osoba hrvatskih državljana iz Tomašanaca i jedna pravna osoba iz Tomašanaca. Vlasnicima oštećenih kuća i osobnih automobila nastala je materijalna šteta od oko 80 tisuća kuna. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja 62-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, stoji u izvješću policije.

Nama se javila čitateljica Josipa iz Tomašinaca koja je bila žrtva njegovog jučerašnjeg pohoda i detaljnije nam opisala što se točno dogodilo.

"Probudili su me strašni udarci, ustala sam i vidjela kako taj isti susjed udara po automobilu drugog susjeda i razbija stakla na njemu. Brat je nazvao policiju. Do njihovog dolaska razbio je prozor, još jedan automobil, susjedin prozor i roletne. Zatim je došao do moje kuće. Odvalio je poštanski sandučić i razbio ulazna vrata. Oštetio je dvije roletne i razbio 4 prozora na kući. U panici sam uzela šestogodišnjeg sina iz sobe na kojoj je razbijao roletnu i krenula bježati u polje. Bilo me strah da kroz ta razbijena vrata ne uđe u kuću. Nakon nekoliko minuta, udaljio se i nastavio svoj razbijački pohod. Oštetio je još dvije haube od auta, razbio  nekoliko stakala na autima, nekoliko prozora i roletna itd... Priveli su ga, ali tako bude svaki put i onda se nakon nekog vremena vrati i opet sve po starom", opisala nam je jučerašnja događanja čitateljica.

Ovo je još jedan primjer kako institucije ne rade svoj posao, a zbog njihovog nemara ispaštaju obični ljudi. Nadamo se da ovaj put neće biti tako.


Izdvojeno

Reci što misliš!