Vijesti / Regija

3.88 kilometara nove ceste

Petrijevačka obilaznica otvorena za sav promet

Petrijevačka obilaznica otvorena za sav promet
OBŽ

Izgradnjom obilaznice Petrijevci rješava se niz dosadašnjih problema ove općine i naselja

Uz prigodnu svečanost danas je otvorena obilaznica naselja Petrijevci, duga 3,88 kilometara. Ukupna vrijednost projekta je 70,5 milijuna kuna, s tim da su 56,94 milijuna kuna bespovratna sredstva Europske unije. Izvođač radova je Zajednica gospodarskih subjekata; Osijek- Koteks d.d. i Gravia d.o.o. Osijek.

"Izgradnjom prometne infrastrukture u Osječko-baranjskoj županiji možemo biti zadovoljni. Promatramo li samo ključne projekte, završene su obilaznice Našica i sada Petrijevaca, radi se Koridor 5c, uskoro potpisujemo ugovor za obilaznicu Belog Manastira, kontinuirano se obnavljaju sve magistralne ceste. Imamo dobru suradnju s Hrvatskim cestama, Hrvatskim autocestama i svim ministarstvima, svatko svoj dio odrađuje i sufinancira te imamo i vrlo dobru prometnu infrastrukturu", rekao je župan Ivan Anušić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izgradnjom obilaznice Petrijevci rješava se niz dosadašnjih problema ove općine i naselja. Naime, postojeća državna cesta D34 u dužini od 2,5 kilometra prolazi kroz ovo naselje, gdje ima čak osam oštrih zavoja nedovoljnog radijusa, a prometna opterećenost ceste je više od 5.000 vozila na dan.

Njome dakako prometuju i kamioni, prisutan je pješački, biciklistički i uopće lokalni promet te je bila izrazito ugrožena sigurnosti svih sudionika u prometu, a znatni su i štetni utjecaji na okoliš zbog buke, vibracija i zagađenja zraka. Jedino rješenje bilo je izmještanje te dionice, odnosno izgradnja obilaznice, što je sada i napravljeno.


Izdvojeno

Reci što misliš!