Vijesti / Regija

mađarski veleposlanik u osijeku

Izgradnja koridora Vc izuzetno važna i za Mađarsku i za Hrvatsku

Izgradnja koridora Vc izuzetno važna i za Mađarsku i za Hrvatsku

Novoimenovani veleposlanik Mađarske u Republici Hrvatskoj Csaba Demcsák te generalni konzul Mađarske u Osijeku János Sándor Fuzik posjetili su danas (28. svibnja 2020. godine) Osječko-baranjsku županiju te tom prigodom održali sastanak sa županom Ivanom Anušićem

Naglašavajući važnost dobrih i otvorenih odnosa dviju zemalja, osobito imajući u vidu mađarsku i hrvatsku zajednicu s obje strane granice, teme razgovora poglavito su se doticale nužnosti kvalitetne komunikacije i rada na eventualnim otvorenim pitanjima.

"Došao sam naravno zbog najveće mađarske zajednice upravo u Osječko-baranjskoj županiji, no potaknut sam i nedavnim susretom dvaju premijera u Osijeku. Iznimno nam je važna izgradnja Koridora Vc koji će povezati dvije države, i najveći uspjeh mog mandata bio bi njegov dovršetak", rekao je veleposlanik Csaba Demcsák.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Župan Ivan Anušić složio se s riječima veleposlanika i dodao kako je upravo Osječko-baranjska županija inicirala nastavak izgradnje Koridora Vc u punom profilu. Do njegova otvaranja potrebno je i osigurati ulazak Republike Hrvatske u Schengen, kako bi se mogao ostvariti puni potencijal te prometne trasa, rečeno je.

"Osječko-baranjska županija i dosad je imala dobre odnose s diplomatskim predstavnicima Mađarske u Republici Hrvatskoj, a vjerujem da će se i s novim veleposlanikom i konzulom takvi odnosi nastaviti. Najvažnije je manjinske zajednice, kako hrvatsku u Mađarskoj, tako i mađarsku u Hrvatskoj uvijek imati na umu. Našu suradnju s mađarskom zajednicom smatram vrlo dobrom", rekao je župan Anušić.

Generalni konzul János Sándor Fuzik poručio je kako mu je u mandatu namjera upoznati se sa svih osam županija koje su u nadležnosti njegova diplomatskog predstavništva te dakako unaprijediti odnose sa Županijom. Naglasio je i kako su informirani da Županija podupire rad Prosvjetno-kulturnog centra Mađara te je na tome zahvalio.


Izdvojeno

Reci što misliš!