Vijesti / Regija

HEP snižava cijene

Slavoncima pojeftinjuje plin, trošak manji za 243 kune

Slavoncima pojeftinjuje plin, trošak manji za 243 kune
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Za 71.500 kućanstava na području Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije doći će do pojeftinjenja plina od 5,2 posto

Kako piše 24sata, zahvaljujući povoljnim uvjetima na tržištu, HEP kao veletrgovac plinom u Hrvatskoj, snižava cijene za 8,1 posto prema lokalnim distributerima. Za krajnje potrošače to će značiti sniženje za nešto više od 5 posto.

Na primjeru kupca u Osijeku s prosječnom godišnjom potrošnjom od 15.000 kilovatsati, trošak za plin na godišnjoj razini će biti manji za 243 kune.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"HEP je opskrbljivačima u obvezi javne usluge dostavio obavijest o veleprodajnoj cijeni plina za razdoblje od 1. travnja ove do 31. ožujka iduće godine. Cijena iznosi 0,18 kuna po kilovatsatu, što je 8,1 posto manje u odnosu na trenutačnu veleprodajnu cijenu plina", poručili su iz HEP-a.

Hoće li i ostali distributeri plina sniziti cijene tek će se vidjeti, a od travnja 2021. godine, kad nastupi potpuna liberalizacija tržišta, cijena će u potpunosti ovisiti o tržišnim kretanjima, a ne o cijeni koju odredi regulatorna agencija HERA.


Izdvojeno

Reci što misliš!