Vijesti / Regija

KulenDayz 2012 - Promocija Slavonije i Baranje uz vrhunsku tehnologiju

 KulenDayz 2012 - Promocija Slavonije i Baranje uz vrhunsku tehnologiju

U suradnji Microsoftove zajednice tehnoloških stručnjaka (MS Community) i Microsofta Hrvatska, uz podršku organizacije INETA, HUPRO, Microsoftovog inovacijskog centra u Varaždinu i mjesečnika Mreža, u Belom Manstiru ovog vikenda održava se četvrta po redu regionalna konferencija KulenDayz 2012.  

U suradnji Microsoftove zajednice tehnoloških stručnjaka (MS Community) i Microsofta Hrvatska, uz podršku organizacije INETA, HUPRO, Microsoftovog inovacijskog centra u Varaždinu i mjesečnika Mreža, u Belom Manstiru ovog vikenda održava se četvrta po redu regionalna konferencija KulenDayz 2012. 

kulendayz1

Na konferenciji su se okupili renomirani IT stručnjaci iz regije i svijeta, gdje su zajedno s predstavnicima lokalne IT zajednice razmjenjivali specifična tehnološka znanja i vještine. Cijeli je događaj popraćen uživanjem u gastronomskim specijalitetima i prirodnom ljepotama Slavonije i Baranje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Konferencija je počela u petak, 31. kolovoza, pretkonferencijskim danom kada su na rasporedu bile cjelodnevne radionice s temama Project Management, SQL Server 2012, Windows Phone i Private Cloud. Program je nastavljen službenim otvaranjem konferencije u subotu, 1. rujna, kada je održan glavni konferencijski program slijedom od 45 atraktivnih predavanja vrhunskih stranih i domaćih predavača. Konferencija završava u nedjelju, 2. rujna izletom i druženjem svih sudionika u netaknutu prirodu Parka prirode Kopački rit, uz zanimljiv zabavan sadržaj i cjelodnevni izlet, gdje će se voziti kanuom i biciklom, brodom, sudjelovati u paint-ball turniru ili šetnji. Sudionici konferencije tako uz prirodne ljepote kroz sva tri dana uživaju u gastronomskim specijalitetima ovog kraja, dobrom kulenu i vrhunskom vinu te su u sklopu programa posjetili i Kneževe vinograde i vinariju Belje.

Stručna tehnološka područja koje je konferencija pokriva odnosi se na tehnološke teme s posebnim naglaskom na: Advanced Development, Databases, Private Cloud, System Infrastructure, Office 365, Windows Phone i Project Management/Architecture. Također, konferencija ima odmak od tradicionalnog načina rada, pa se uz uobičajen način izlaganja u dvoranama, održavaju i ona neformalna, pod sjenicama u etno selu. To znači, bez PowerPoint-a, računala i laserskih pokazivača, već tradicionalnim pristupom, uz ploču i kredu.
 
KulenDayz konferencija jedinstven je događaj koji okuplja zajednicu Microsoftovih stručnjaka iz Hrvatske, regije i svijeta. Iznimno nam je drago da interes iz godine u godinu za ovom konferencijom raste te ona dobiva sve veći globalni prizvuk.  Mislimo da je napravljen dobar spoj promocije baranjskog kraja, dobre atmosfere i visoko kvalitetnog i stručnog sadržaja kojeg se u ljepotama baranjske prirode može predstaviti na jedan drugačiji i poseban način.“, izjavio je Bernardin Katić, direktor KulenDayz konferencije.

kulendayz2

Predavači i stručnjaci na ovogodišnjoj KulenDays 2012 konferenciji stigli  su iz cijelog svijeta: USA, Njemačke, Španjolske, Francuske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, i Hrvatske. Tako je konferencija uz regionalni dobila i globalni naglasak kojoj se pridružio i Microsoft MVP program (Microsoft Most Valued Professionals), koji okuplja vrhunske stručnjake za Microsoftove tehnologije, prepoznao KulenDayz kao originalnu i dobru ideju.

„KulenDayz konferencija profilirala se kao ultimativan i najbolji događaj unutar Microsoftove zajednice stručnjaka na regionalnom nivou, tako da se ove godine ovoj jedinstvenoj konferenciji pridružio i regionalni MVP Summit. U Baranju je tako stiglo više od 80 MVP stručnjaka iz 18 različitih država.“, naglasio je g. Alessandro Teglia, menedžer za programe namijenjene Microsoftovoj zajednici, iz Microsofta za središnju i istočnu Europu i Italiju, dodavši kako zbog interesa sudionika iz raznih krajeva svijeta ova konferencija dobiva i globalni karakter.

U program konferencije uključila i vinarija Belje, koja je kao sponzor konferencije ugostila sudionike u svojim postrojenjima i Vinskom podrumu te osigurala vrhunsku gastronomsku večeru uz kulen, degustaciju vrhunskih i nagrađivanih vina te zabavu.

Više informacija i KulenDayz konferenciji možete promaći na službenim stranicama događanja – www.kulendayz.com, ili putem kanala društvenih mreža:

Facebook - http://www.facebook.com/pages/KulenDayz/124579434259325

Twitter - http://twitter.com/KulenDayz


Izdvojeno

Reci što misliš!