Vijesti / Ostalo

Istraga u tijeku

Nepoznati internetski prevarant izvukao više od šest tisuća eura od 55-godišnjaka

Nepoznati internetski prevarant izvukao više od šest tisuća eura od 55-godišnjaka
Marko Lukunic/PIXSELL

Jučer je 55-godišnjak primio obavijest o rati kredita putem aplikacije za Internet bankarstvo, ali kada je otišao u banku, otkrio je da je kredit u iznosu od 8.200 eura podignut

Nepoznata osoba stupila je u kontakt s 55-godišnjakom 5. ožujka, koristeći lažne informacije o ulaganju kako bi ga obmanula. To je dovelo do toga da je žrtva instalirala aplikaciju na svoj mobilni uređaj i povećala limit za uplate, javlja PU osječko-baranjska.

Jučer je 55-godišnjak primio obavijest o rati kredita putem aplikacije za Internet bankarstvo, ali kada je otišao u banku, otkrio je da je kredit u iznosu od 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policija traži osobu koja je počinila ove prijevare.

Također, poziva građane da ne upisuju podatke s bankovne kartice na sumnjivim web stranicama ili aplikacijama. Više informacija o računalnim prijevarama i njihovim oblicima možete pronaći na poveznici.

Osim toga, nacionalni CERT CARNET-a pokrenuo je novi servis CERT iffy koji korisnicima omogućuje provjeru internetskih trgovina kako bi vidjeli jesu li legitimne. Jednostavno je koristiti ovaj servis – korisnici samo trebaju posjetiti stranicu na poveznici, upisati ili zalijepiti URL adresu trgovine koju žele provjeriti te pritisnuti gumb za provjeru.


Izdvojeno

Reci što misliš!