Vijesti / Ostalo

neki se već pripremaju za rat

Europa strepi od širenja rata s Rusijom, Anušić poručuje: "Situacija nije ružičasta i treba biti spreman"

Europa strepi od širenja rata s Rusijom, Anušić poručuje:
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ne vidimo nikakvu izravnu ili neposrednu prijetnju bilo kojem NATO savezniku, rekao je Jens Stoltenberg, glavni tajnik NATO-a

Posljednjih tjedana sve više europskih čelnika otvoreno govori da se pripremaju za sve scenarije. U Hrvatskoj se riječ 'rat' ne spominje, a situacija se pomno prati. Visoki časnik NATO-a nedavno je poručio kako se zapadne zemlje moraju pripremiti za rat s Rusijom u idućih 20 godina, a čelnik Saveza danas donekle smiruje situaciju, javlja RTL Danas.

"Ne vidimo nikakvu izravnu ili neposrednu prijetnju bilo kojem NATO savezniku. Mi, naravno, pomno pratimo što radi Rusija", rekao je Jens Stoltenberg, glavni tajnik NATO-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izjavio je to pri potpisivanju sporazuma o kupnji 220 tisuća komada topničkog streljiva kojim će se popuniti iscrpljene zalihe saveznica, a dio će završiti i u Ukrajini. NATO počinje i najveću vježbu od Hladnog rata u pojasu zemalja koje su najbliže Rusiji, a trajat će četiri mjeseca. Kako na sve gleda Hrvatska?

"Situacija nije nimalo ružičasta i treba biti spreman. Svaka ozbiljna država svijeta, Europe u ovom trenutku mora biti spremna i svjesna, planirati što će se događati u vremenu ispred nas", poručuje Ivan Anušić, ministar obrane.

Više u video prilogu:


Izdvojeno

Reci što misliš!