Vijesti / Ostalo

prvi primjer iz slavonije

Trgovci zbog mjera već počeli ograničavati količine namirniica koje jedna osoba može kupiti

Trgovci zbog mjera već počeli ograničavati količine namirniica koje jedna osoba može kupiti
Emica Elvedji/PIXSELL

''To će biti problem za vinare, slastičare i ostale koji trebaju veću količinu šećera'', rekao je vlasnik trgovačkog lanca

Vladine mjere za pomoć građanima i ublažavanje posljedica krize među kojima je ograničavanje cijene za devet osnovnih namirnica stupile su na snagu jučer i već su uzrokovale prve probleme. Izgleda da su neki trgovci počeli ograničavati količine osnovnih namirnica koje pojedinačni kupci mogu kupiti odjednom.

Ovo se jučer ujutro dogodilo Slavoncu Darku Pešutiću kojem u trgovini Boso, jedinoj u njegovom selu Lužani, nisu dopustili da kupi više od dvije kile šećera.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Gledajte, moram ispeći pekmez od šljiva i došao sam po četiri kile šećera, a meni žena kaže - ne može, dozvoljene su samo dvije. Rekao sam joj, slušaj, ja nosim četiri, a ti ih kucaj kako god znaš i umiješ", rekao je za Jutarnji list.

"Možete uzeti maksimalno dvije kile. Ne znam što da vam kažem, možete obići više trgovina ako vam baš treba", rekla nam je prodavačica u jednoj od Bosovih trgovina i potvrdila da su ovo pravilo uveli nakon što je cijena šećera ograničena.

A posljedice ovakve prakse biti će mnogo dalekosežnije od pečenja pekmeza za osobe potrebe.

"Ja imam registriran OPG i imam tri hektara šipka kojeg ću uskoro brati i od njega raditi pekmez. Pa gdje da kupim šećer? Ok, obići ću autom, ali Boso je jedina trgovina u našem mjestu i to će biti veliki problem svima onima koji su teže pokretni ili nemaju vozilo", požalio se Pešutić.

Spomenuti je dnevni list provjerio informaciju u trgovačkom lancu Boso, gdje su im potvrdili kako je na šećer uveden limit.

Jutarnji je kontaktirao vlasnika Bosa, Bosiljka Stanića koji je potvrdio kako je uvedeno ograničenje.

"Mi na šećeru trenutno gubimo kunu i 50 lipa po kilogramu u odnosu na nabavnu cijenu. Ograničenje smo uveli kako bismo spriječili udar potrošača, a za dalje ćemo vidjeti. Mislim da to neće biti problem za obične potrošače već za vinare, slastičare i ostale koji trebaju veću količinu šećera", kazao je Stanić za Jutarnji.


Izdvojeno

Reci što misliš!