Vijesti / Ostalo

presica nacionalnog stožera civilne zaštite

I jutros dosta novih slučajeva koronavirusa, u Osijeku troje pacijenata na respiratoru

I jutros dosta novih slučajeva koronavirusa, u Osijeku troje pacijenata na respiratoru
Marko Lukunic/POOL/PIXSELL

14 bolesnika je na respiratoru, od toga troje u Osijeku

U Zagrebu je održana još jedna presica Nacionalnog stožera civilne zaštite.

"Novih oboljelih od jučer u 16 sati je 39, a od jučer ujutro ukupno novih 63 bolesnika. Nema eksponencijalnog rasta to je od iznimne važnosti. Ukupno je u Hrvatskoj dosad 483 oboljelih.  14 bolesnika je na respiratoru, troje u Osijeku " rekao je ministar Beroš.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ministar se osvrnuo i na situaciju u Osijeku.

"Zbog naglog povećanja zaraženih u Osijeku, otišli smo tamo kao tim i utvrdili da nije došlo do propusta. No, veliki je izazov pitanje pružanje hitne pomoći, kad morate spašavati živote i nemate vremena raditi test", objasnio je ministar Beroš.

Prosječna dob pacijenata na respiratoru je oko 61 godine, a 80% ih ima kronične bolesti. Kako su zatvorene granice i ograničenja kretanja očekuje se da će prosječna  dob pacijenata na respiratorima narasti.

U Osječko-baranjskoj županiji trenutno je 29 oboljelih.

Beroš je zamolio da se svi koji nešto žele donirati zdravstvenom sustavu jave Maji Grbi Bujević, kako se ne bi skupljale stvari koje možda nisu potrebne.

"Imamo 18 liječnika specijalista koji su pozivitnih, 6 specijaliznata, 7 medicinskih sestara i 2 stomatologa. Dobni prosjek oboljelih je 49 godina, u samoizolaciji je 18601 ljudi, 2437 kontakata koje intenzivno epidemiološki nadziremo, 546 zdravstvenih djelatnika koji su u samoizolaciji" kazao je Krunoslav Capak.

Glavni ravnatelj policije kazao je da su zaražena i dva policajca.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!