Vijesti / Ostalo

blagi slučajevi zaraze

U Hrvatskoj osmero zaraženih koronavirusom, većina u Rijeci

U Hrvatskoj osmero zaraženih koronavirusom, većina u Rijeci
Ilustracija (Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Svi oboljeli dobrog su i stabilnog zdravstvenog stanja te je stoga ministar zdravstva Vili Beroš jučer ustvrdio da je epidemiološka situacija u Hrvatskoj povoljna

Potvrđen je osmi pozitivni pacijent na koronavirus u Hrvatskoj, a ponovno se radi o bliskom kontaktu obitelji radnika koji je radio u Italiji iz Rijeke, doznaje RTL. 

"Iz klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u Republici Hrvatskoj potvrđeno osmero oboljelih, a riječ je o bliskom kontaktu osobe iz Rijeke", izvijestili su jutros iz Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. 

 Podsjetimo, jučer ujutro je potvrđen sedmi pozitivni pacijent na koronavirus u Hrvatskoj, također blizak zaraženoj obitelji iz Rijeke. Zasad je u Rijeci potvrđeno pet pacijenata zaraženih koronavirusom, a u Zagrebu tri.

igor štagljar
BROJKE SVE GOVORE Hrvatski znanstvenik izračunao kolike su šanse da umrete od koronavirusa

Svi oboljeli dobrog su i stabilnog zdravstvenog stanja te je stoga ministar zdravstva Vili Beroš jučer ustvrdio da je epidemiološka situacija u Hrvatskoj povoljna.

 Što manje se rukujte

Stožer za civilu zaštitu uputio je jučer i strogu preporuku zdravstvenim ustanovama i djelatnicima da u idućih mjesec dana odgode pružanje usluga zdravstvenog turizma osobama koje dolaze iz područja zahvaćenih koronavirusom kako bi se spriječio rizik mogućeg širenja.

'Koronavirus ne možete zaustaviti maskom, one vas neće zaštititi. Zato ih ne kupujte.' (thumbnail)
dr. Maja Grba Bujević U RTL DIREKTU ''Koronavirus ne možete zaustaviti maskom, one vas neće zaštititi. Zato ih ne kupujte''

Preporuka se odnosi na pružanje dentalnih zdravstvenih usluga i na lječilišta, s obzirom na to da u Hrvatsku upravo iz Italije, u kojoj je zabilježen značajan broj oboljelih, njih 1.128, dolazi mnogo osoba kojima hrvatski stomatolozi pružaju zdravstvenu uslugu.

Stožer i dalje preporučuje građanima da se što manje rukuju jer se time smanjuje rizik potencijalnog prijenosa bolesti.


Izdvojeno

Reci što misliš!