Vijesti / Ostalo

Otvorena Vinarija i kušaonica u Dalju

Otvorena Vinarija i kušaonica u Dalju

U Ulici braće Radić 17-19 jučer je otvorena 3,5 milijuna kuna vrijedna Vinarija i kušaonica vina Antunović nedaleko od obale Dunava, a svečanom događaju nazočili su visoko uzvanici na čelu s Osječko-baranjskim županom dr. Vladimirom Šišljagićem.

Investitor je OPG Jasne Antunović Turk, diplomirane ekonomistice i poduzetnice, koja nastavlja obiteljsku stoljetnu tradiciju vinogradarstva i vinarstva Antunovića, koja je ujedno i predsjednica Udruge vinara i vinogradara Erdut - Podunavlje, Erdutski vinari.

- Ovog proljeća posađen je i posljednji od planiranih sedam hektara vinograda u projektu koji smo počeli 2004. godine kada je i osnovan OPG. Projekt smo ostvarili uz financijsku pomoć Ministarstva poljoprivrede i Osječko-baranjske županije te Općine Erdut koja je poticala ovu djelatnost. U suvremeno opremljenoj vinariji kapaciteta 750 hektolitara vina nalazi se i prostor vinotočja/kušaonice za 50-ak gostiju prema standardima Pravilnika o pružanju ugostiteljskih usluga na OPG-ima, a OPG Antunović je prvi s takvim rješenjem u Osječko-baranjskoj županij
i, kazala je Jasna Antunović Turk.

Dr. Šišljagić je, u ime Županije koja je sufinancirala projekt u pojedinim njegovim dijelovima, napomenuo je kako je OPG Jasne Antunović Turk jedan od šezdesetak OPG-ova koji u svojoj ponudi uključuju i vina. Županija, kazao je župan, je prva po ulaganjima prema operativnom programu nasada, a ovaj OPG zasigurno će unaprijediti ne samo poljoprivredni segment nego i kontinentalno- turističku ponudu Slavonije i Baranje.

” Uvjeren sam da će turisti rado dolaziti ovdje gdje se nude kvalitetna vina i domaći autohtoni proizvodi”, smatra Šišljagić, a u kvalitetu su se jučer, kao i u gostoprimstvo, odmah uvjerili brojni gosti obitelji Antunović koji su zeleni, silvanac, pa onda graševinu, pa... pili uz tamburaše do duboko u noć.

Nagrađivana vrhunska i visokokvalitetna vina

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

OPG Jasne Antunović Turk nudi sorte: 75% bijele - graševina, chardonnay, zeleni silvanac, muškat ottonel, plamenka; te 25% crne - crni pinot, cabernet sauvignon, cabernet franc. Tržišni i proizvodni princip rada vinarije - “butik vinarija”, vrhunska vina u malim serijama. U prvoj godini proizvodnje u novom pogonu 2010. prizvedena su dva vrhunska (graševina “sur lie” i crni pinot barrique) i tri visokokvalitetna vina, a osvojena su međunarodna odličja Villany, Mađarska 2008. šampionska titula za graševinu 2007., Beowine, Srbija 2011. zlatna medalja muškat ottonel 2009. te mnogobrojna domaća zlatna i srebrna odličja.

Tekst: D.Pejić / www.glas-slavonije.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!