Vijesti / Regija

varao u više navrata

Osječka policija otkrila online prevaranta, Carnet lansirao platformu za sigurnu kupovinu preko weba

Osječka policija otkrila online prevaranta, Carnet lansirao platformu za sigurnu kupovinu preko weba
Pixabay

Policija će podnijeti prijavu odvjetništvu, a dodatno poručuju kako je u rad pušten sustav za sigurnu kupovinu

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Donji Miholjac utvrđena je osnovana sumnja da je 22-godišnji strani državljanin počinio kazneno djelo „Prijevara“.

Naime, počinitelj je tijekom listopada 2023. godine stupio u kontakt s 33-godišnjakinjom te joj predložio ulaganja putem Interneta kako bi zaradila. Na savjet počinitelja 33-godišnjakinja je u nekoliko navrata putem Interneta uplatila ukupno gotovo 4.500 eura, nakon čega joj se počinitelj prestao javljati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku", stoji u izvješću policije.

Policija ujedno poziva građane da podatke sa svoje bankovne kartice ne upisuju na sumnjivim stranicama ili aplikacijama. Također, CARNET-ov Nacionalni CERT u rad je pustio novi servis CERT iffy koji korisnicima, prije ili prilikom online kupovine, omogućuje provjeru ima li internetska trgovina obilježja lažnog weba. Korištenje servisa je jednostavno, a sve što korisnici trebaju napraviti kako bi provjerili internetsku trgovinu je da na stranici upišu ili zalijepe URL adresu trgovine koju žele provjeriti te pritisnuti gumb za provjeru.

Više o samoj usluzi možete pročitati na portalu.


Izdvojeno

Reci što misliš!