Vijesti / Osijek

ministar u obilasku kbc-a

Beroš u Osijeku: "Novim PET/CT uređajem u KBC-u nastavljamo osnaživati javni zdravstveni sustav"

Beroš u Osijeku:
Davor Javorović/PIXSELL

Nabava PET/CT uređaja financirala se sredstvima Ministarstva zdravstva, a specifičnost ovog uređaja leži u tome što se jednim snimanjem, koje traje od 8 do 13 minuta obuhvati i analizira cijelo tijelo te se postiže otkrivanje malenih tumora veličine od 1,5 do 2 mm

„Novi PET/CT uređaj u Kliničkom bolničkom centru Osijek, vrijednosti 2,8 milijuna eura, ne samo što pruža najviši svjetski standard zdravstvene skrbi našim pacijentima, pokazuje i dosljednost zdravstvene politike ove Vlade i zdravstvene administracije usmjerene na osnaživanje javnog zdravstvenog sustava. Novim PET/CT-om, u kontekstu dijagnostike, ispisujemo novo poglavlje hrvatskog zdravstvenog sustava kao i nastavak pokrenute reforme zdravstvenog sustava s pacijentom u fokusu,“ naglasio je ministar zdravstva Vili Beroš u nedjelju prilikom posjeta KBC-u Osijek.

Kazao je i kako ovaj uređaj ima veliki značaj ne samo za KBC Osijek, nego i za cijelu Hrvatsku i to ponajprije zbog mogućnosti ranog otkrivanja malignih tumora, odabira najefikasnijeg načina liječenja, praćenja postojećih malignih tumora i drugih bolesti te u konačnici unaprjeđenja ishoda liječenja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nabava PET/CT uređaja financirala se sredstvima Ministarstva zdravstva, a specifičnost ovog uređaja leži u tome što se jednim snimanjem, koje traje od 8 do 13 minuta obuhvati i analizira cijelo tijelo te se postiže otkrivanje malenih tumora veličine od 1,5 do 2 mm. Otkrivanje ovakvih gotovo mikro promjena od velike je važnosti zbog odluke o izboru terapije i plana liječenja kao i u praćenju uspjeha terapije onkoloških bolesnika.

KBC Osijek s novim uređajem dodatno pomiče granice onkološkog liječenja

“Ponosni smo i sretni što je KBC Osijek dobio prvi PET/CT uređaj koji će se koristiti za dijagnostiku i liječenje pacijenata iz svih pet slavonskih županija. Tim uređajem podižemo standard zdravstvene skrbi i pacijentima s Istoka Hrvatske, omogućavamo da najbolju liječničku i dijagnostičku uslugu dobiju upravo u Osječko-baranjskoj županiji”, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić.
 
Nakon KBC-a Zagreb, u čijem je vlasništvu već desetljeće PET/CT, potom KBC-a Sestre milosrdnice za koji je pokrenut postupak javne nabave za još jedan PET/CT uređaj i oprema za nadogradnju postojećeg linearnog akceleratora, od danas KBC Osijek s novim PET/CT uređajem dodatno pomiče granice onkološkog liječenja pacijenata te ispunjava puni potencijal javnog zdravstvenog sustava.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL
 
Uređaj će biti na raspolaganju pacijentima iz svih pet slavonskih županija
 
„Prvenstveno se zahvaljujem Ministarstvu zdravstva na ovoj vrijednoj investiciji u KBC Osijek. Sam PET/CT uređaj neće biti samo na raspolaganju pacijentima Osječko - baranjske županije. Činjenica je da naši onkolozi vrijedno rade u svih pet županija Slavonije i Baranje i samim time novi PET/CT uređaj će bit na raspolaganju za pacijente iz navedenog područja uključujući i Bosansku Posavinu", istaknuo je ravnatelj KBC-a Osijek Željko Zubčić.


Izdvojeno

Reci što misliš!