Vijesti / Osijek

blagdan svetog Josipa

Radić o planovima za Josipovac: Izgradnja biciklističke staze, rekonstrukcija sportskog centra i boćališta

Radić o planovima za Josipovac: Izgradnja biciklističke staze, rekonstrukcija sportskog centra i boćališta
Grad Osijek

"Sredinom iduće godine u rekonstrukciju će i kružni tok u Josipovcu na križanju Bizovačke i Osječke ulice, gdje ćemo raditi i novu javnu rasvjetu", rekao je gradonačelnik

Dan Mjesnog odbora Josipovac i blagdan svetog Josipa obilježeni su u ponedjeljak polaganjem vijenaca na spomen-obilježju palim braniteljima te svečanom sjednicom Vijeća Mjesnog odbora u Hrvatskom domu Josipovac.

Mještanima je njihov dan čestitao gradonačelnik Ivan Radić i poručio kako je za prioritete Josipovca osigurano čak 57 posto više sredstava nego 2021., kada je preuzeo odgovornost za vođenje grada, te da ove godine mjesni odbor raspolaže s oko 70.000 eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"U tijeku su radovi na drugoj fazi rekonstrukcije oborinske odvodnje u slivnom području župe svetog Luke, gdje rješavamo problem odvodnje koji je star više desetljeća. Bit će gotova do kraja ove godine. Prva faza je već napravljena, a vrijednost radova prve i druge faze je nešto više od 700.000 eura. Također, u suradnji s našom gradskom tvrtkom Vodovod u tijeku su radovi na izgradnji vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Ulici Stjepana Brodarića. Investicija je vrijedna oko 600.000 eura. Radovi su završeni, a u tijeku je priprema za tehnički pregled. Stanovnici ove ulice sve do sada nisu imali mogućnost priključka na kanalizacijsku mrežu, a za vodoopskrbu su koristili privremene priključke", rekao je gradonačelnik.

Podsjetio je kako su sanirani kolnici i nogostupi u nekoliko ulica, a od projekata u pripremi naveo je izgradnju biciklističke staze, rekonstrukciju sportskog centra NK Radnik i boćališta, te prilagodbu OŠ Josipovac za cjelodnevnu nastavu.

"Sredinom iduće godine u rekonstrukciju će i kružni tok u Josipovcu na križanju Bizovačke i Osječke ulice, gdje ćemo raditi i novu javnu rasvjetu. To je također problem koji traje više desetljeća, mi ćemo ga iduće godine riješiti, te smo se za sufinanciranje prijavili na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova",dodao je gradonačelnik Radić.

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Josipovac Jakov Mihaljević rekao je kako će Vijeće vlastitim sredstvima sanirati Ulicu Franje Jungerta i dio Dravske ulice te zahvalio gradonačelniku na većim sredstvima i razvoju Josipovca.

"Raduje me što mlade obitelji ostaju, ne odlaze nigdje, već grade kuće, što znači da je Josipovac perspektivan za život", zaključio je Mihaljević.

Inače, Josipovac (njemački Josefsdorf) je zapadno prigradsko naselje Osijeka. Osnovao ga je 1786. godine grof Josip Prandau, naselivši 16 njemačkih obitelji iz Elzasa. Nijemci su činili većinu stanovništva sve do kraja Drugog svjetskog rata. Crkva sv. Josipa građena je od 1884. do 1886. godine. Od 1990-ih se, zbog porasta broja stanovnika, javila potreba za osnivanjem nove župe u istočnom dijelu Josipovca. Tako je 15. prosinca 1994. godine biskup Ćiril Kos osnovao župu svetog Luke.


Izdvojeno

Reci što misliš!