Vijesti / Osijek

ITU MEHANIZAM

Gradu Osijeku 885 tisuća eura za perivoj Gradski vrt, obnovu Zrinjevca, biciklističke staze, rekonstrukciju tržnice...

Gradu Osijeku 885 tisuća eura za perivoj Gradski vrt, obnovu Zrinjevca, biciklističke staze, rekonstrukciju tržnice...
Grad Osijek

Planira se i rekonstrukcija i obnova Hrvatskog narodnog kazališta, zatim nabavka električnih autobusa za prijevoz djece te revitalizacija dijela prostora bivše tvornice OLT.

U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU osječkom je gradonačelniku Ivanu Radiću ministar Šime Erlić uručio Sporazum o korištenju bespovratnih 885 tisuća eura tehničke pomoći za provedbu ITU programa 2021. – 2027.

Podsjećamo, da je Urbanoj aglomeraciji Osijek za financijsko razdoblje 2021.- 2027. dodijeljeno 55 milijuna eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„To je čak 15 milijuna eura više u odnosu na proteklo financijsko razdoblje. S tim da osječku aglomeraciju sada čini 10 jedinica lokalne samouprave, a u prošlom razdoblju ju je činilo 19. Dakle, sada je 9 jedinica manje i 15 milijuna eura više zbog čega smo izuzetno zadovoljni.“- istaknuo je gradonačelnik Ivan Radić te dodao da su osječki projekti spremni te da čekaju javne pozive.

Kroz ITU mehanizam planira se između ostaloga urediti kompleks Gradski vrt s izgradnjom perivoja, uređenje najužeg središta grada te središta gradske četvrti Retfala, obnova zgrade i revitalizacija parka Zrinjevac, rekonstrukcija glavne osječke Tržnice, izgradnja biciklističkih staza u Tenji, Josipovcu i Donjem gradu te izgradnja sportsko rekreacijske infrastrukture oko bajera na području grada. Planira se i rekonstrukcija i obnova Hrvatskog narodnog kazališta, zatim nabavka električnih autobusa za prijevoz djece te revitalizacija dijela prostora bivše tvornice OLT.

Dodajmo i da je Grad Osijek, prema podacima Ministarstva financija hrvatski rekorder po povučenim sredstvima iz europskih fondova. U ovom trenutku, na području Grada Osijeka u javnom sektoru u tijeku su čak 84 projekta teška 350 milijuna eura, od čega je polovica europski novac.


Izdvojeno

Reci što misliš!