Vijesti / Osijek

FOTO

U Portanovi održana plesna kampanja protiv nasilja nad ženama "Milijarda ustaje"

U Portanovi održana plesna kampanja protiv nasilja nad ženama
PU osječko-baranjska

Plesači plesnog studia „Shine“ i policajci, kojima su se u plesu pridružili i Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, Društvo „Naša djeca“ Grada Osijeka, Dječje gradsko vijeće Osijek, Plesna grupa D&D iz Osijeka, nekoliko osnovnih i srednjih škola iz Osijeka te srednjoškolski đački domovi iz Osijeka, okupili su se u Trgovačkom centru „Portanova“ u Osijeku gdje su i ove godine otplesali plesne korake s ciljem poticanja borbe protiv nasilja

Kampanja “One Billion Rising” ili „Milijarda ustaje“ započela je na Valentinovo 2012. kao inicijativa za podizanje svijesti o uznemirujućoj statistici prema kojoj će svaka treća žena u svijetu tijekom svojeg života biti podvrgnuta fizičkom nasilju, što je sveukupno milijarda i pol žena i djevojčica, a Republika Hrvatska nije iznimka. Riječ je o globalnoj plesnoj kampanji koju je započela međunarodna organizacija „Ujedinjenih naroda“ i koja je usmjerena protiv nasilja nad ženama.

Kampanja se održava u više od 200 zemalja svijeta i 20-ak gradova u Hrvatskoj (Osijek, Rijeka, Pula, Split, Zagreb, Koprivnica i dr.) i razvila se u najveću organiziranu akciju usmjerenu na suzbijanje nasilja nad ženama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cilj ove aktivnosti je pokazati predanost i solidarnost u borbi protiv nasilja, upozoriti na njegove pogubne posljedice i pozvati sve da plešući odbiju pristati na „status Q“, sve dok kultura nasilja ne nestane.

I ove godine u sklopu Nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“, Policijska uprava osječko-baranjska uz veliku pomoć Plesnog studia "Shine" iz Osijeka osmislili su način za sudjelovanje u ovoj kampanji, već desetu godinu za redom.

Plesači plesnog studia „Shine“ i policajci, kojima su se u plesu pridružili i Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, Društvo „Naša djeca“ Grada Osijeka, Dječje gradsko vijeće Osijek, Plesna grupa D&D iz Osijeka, nekoliko osnovnih i srednjih škola iz Osijeka te srednjoškolski đački domovi iz Osijeka, okupili su se u Trgovačkom centru „Portanova“ u Osijeku gdje su i ove godine otplesali plesne korake s ciljem poticanja borbe protiv nasilja.

Kampanju su podržali i predstavnici Osječko-baranjske Županije, Grada Osijeka, Društva Crvenog Križa Osječko-baranjske županije, Područni ured civilne zaštite Osijek i drugi.

Građanska dužnost je prijaviti bilo koji oblik nasilja, svojim postupanjem dokazujemo da je Grad Osijek ali i Osječko-baranjska županija mjesto nulte tolerancije na nasilje, a ovakvim postupanjem možemo unaprijediti život u lokalnoj zajednici.

Policijska uprava osječko-baranjska tijekom cijele godine provodi preventivni projekt „Živim život bez nasilja“ temeljem kojega edukacijom i radionicama u osnovnim i srednjim školama na području Osječko-baranjske županije, ali i u drugim organizacijama i ustanovama s područja županije, djeci i odraslima ukazujemo na problem svih oblika nasilja.

FOTO: PU osječko-baranjska


Izdvojeno

Reci što misliš!