Vijesti / Osijek

Neke skuplje i od milijun eura

Potražili smo najluksuznije i najskuplje kuće i stanove na području Osijeka i okolice

Potražili smo najluksuznije i najskuplje kuće i stanove na području Osijeka i okolice
Njuškalo

Dok su kuće uglavnom smještene u Retfali koja slovi za kvart u kojemu se sve češće grade urbane vile, luksuzni su stanovi također prisutni u njoj, ali i u Gornjem gradu

Kada su u pitanju Osijek i okolica, za razliku od Zagreba i jadranske obale, na popularnom servisu Njuškalo nema nekretnina koje su označene luksuznim. Ipak, provjerili smo koje su to najljepše kuće i stanovi na navedenom području te se iznenadili njihovom ponudom.

Dok su kuće uglavnom smještene u Retfali koja slovi za kvart u kojemu se sve češće grade urbane vile, luksuzni su stanovi također prisutni u njoj, ali i u Gornjem gradu. Cijene im se tako penju i na preko milijun eura, zbog čega nam iz agencija poručuju kako se neke prodaju već godinama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako posebno izdvajamo luksuznu obiteljsku dvokatnicu u Retfali koja se prodaje za 650 tisuća eura. Kuća je izgrađena 2006. godine, nalazi se na zemljištu površine 600 m² te obuhvaća moderno opremljenu kuhinju i blagovaonicu, dnevni boravak, četiri sobe i tri kupaonice.

urbana vila
potražnja za kvadratima Urbane vile u Osijeku niču na svakom koraku, većina ih se proda i prije izgradnje. Tko su kupci?

Osim nje, u dvorištu se nalazi dodatna potpuno namještena gostinjska kuća s roštiljem, terasom i jacuzzijem.

Luksuzna obiteljska dvokatnica u Retfali; FOTO: Njuškalo

U Donjem gradu prodaje se pak kuća s bazenom stambene površine od 790 m². Kuća je izgrađena 1990. te je kontinuirano održavana, uz posljednju renovaciju 2010. godine.

Prostor se, između ostaloga, sastoji od prizemlja, kata, uređenog potkrovlja, podruma, terase, deset soba i velikog uređenog dvorišta s bazenom. Cijena kuće iznosi nevjerojatnih milijun i 100 tisuća eura.

Kuća s bazenom u Donjem gradu; FOTO: Njuškalo

U mirnoj ulici u Kopačevu, točnije na samom ulazu u Kopački rit nudi se prostrana prizemnica od 357 m² po cijeni od 300 tisuća eura.

Objekt je izgrađen prije svega dvije godine te je potpuno renoviran i spreman za ugodna obiteljska druženja ili bavljenje turizmom. U njega su ugrađeni kamin i klime te je uvedeno plinsko centralno grijanje. Kuća, također, ima kapacitet za 18 ležaja.

Prizemnica u Kopačevu i njezino zemljište od 6200 m²; FOTO: Njuškalo

Visoka se drvena prizemnica prodaje i u Briješću te obuhvaća stambenu površinu od 310 m².

Kuća sa sastoji od prostranog dnevnog boravka povezanog s moderno uređenom kuhinjom, blagovaonicom i izlazom na natkrivenu terasu, četiri sobe i kupaonice, vešeraja, hodnika i kotlovnice. Od svoje izgradnje 2017. godine, objekt je redovito održavan i u odličnom stanju, a njegova cijena iznosi gotovo 320 tisuća eura.

Prostrana kuća u Briješću; FOTO: Njuškalo

Sve je češća prodaja stanova u urbanim vilama, a jedan se takav četverosobni stan nudi u Retfali na 142 m² po cijeni od 330 tisuća eura.

Stan se nalazi na drugom katu zgrade izgrađene 2020. godine te obuhvaća hodnik, dvije walk-in garderobe, dnevni boravak s blagovaonicom i kuhinjom, ostavu, tri sobe i dvije kupaonice. Njegov se sporedni dio sastoji od dva vrta, garaže i nenatkrivenog parkirnog mjesta.

Luksuzni četverosobni stan u Retfali; FOTO: Njuškalo

U urbanoj se vili sa tri stana izgrađenoj prošle godine prodaje trosobni jednoetažni stan od 127 m². Budući da je cijena njegova kvadrata 1900 eura, možemo zaključiti kako bismo za cijeli stan trebali izdvojiti više od 240 tisuća eura.

Stanu ujedno pripada parkirno mjesto u dvorištu te suterenski prostor površine 25 m² koji se može koristiti za druženja i teretanu. Grijanje je centralno plinsko i podno, a svaka je prostorija klimatizirana.

stan zgrada novogradnja
PITANJE SVIH PITANJA Agent za nekretnine o skupim cijenama: "S tim je gotovo. Ulazimo u ciklus negativne putanje, početkom 2024. sprema se velika promjena"

Za nekoliko kvadrata manji, ali četverosobni stan prodaje se na Sjenjaku po cijeni od 250 tisuća eura. Iako je izgrađen 1984., posve je namješten te je prošle godine kompletno renoviran.

Stambeni prostor tako obuhvaća hodnik, dvije kupaonice i ostave, tri spavaće sobe, dnevni boravak s kuhinjom i blagovaonicom te balkon. U konačnici, opremljen je kvalitetnom PVC stolarijom, grijanjem na gradsku toplanu te protupožarnim i protuprovalnim vratima.

Četverosobni stan na Sjenjaku; FOTO: Njuškalo 

Posljednji je u nizu luksuznih objekata u Osijeku i okolici peterosobni stan s terasom na krovu u Cvjetnom naselju koji košta 450 tisuća eura.

Stan je izgrađen prošle godine i površina mu iznosi 190 m². Iz njegova se predsoblja ulazi u ostale prostorije koje se odnose na veliki 'open space' dnevni boravak s kuhinjom i blagovaonicom površine 50 m², četiri spavaće sobe i dvije prostrane kupaonice s tuš kabinama. Nekretnina, između ostaloga, uključuje podno grijanje, elemente izrađene po mjeri i 'smart home' sustave kontrole temperature.

stambena zgrada osijek stanovi najam
Kupiti ili unajmiti? Cijene najma stanova u Osijeku izjednačene s ratama kredita

Iako Njuškalo za Osijek i okolicu ne daje toliko široku ponudu luksuznih nekretnina kao što je to slučaj za Zagreb ili jadransku obalu, naše je malo istraživanje otkrilo značajni broj atraktivnih domova u navedenom području.

Sve se više prodaju velike kuće i stanovi u urbanim vilama koje se uglavnom grade u Retfali i Gornjem gradu, s visokim cijenama kvadrata koje najčešće premašuju dvije tisuće eura, nudeći potencijalnim kupcima luksuz i sofisticiranost.


Izdvojeno

Reci što misliš!