Vijesti / Osijek

tužna sudbina osječanina

Ovaj 100-postotni invalid u požaru je izgubio baš sve: "Izgorjele su mi i proteze''

Ovaj 100-postotni invalid u požaru je izgubio baš sve:
Davor Javorović/PIXSELL

Iz požara ga je spasio susjed koji ga je čuo kako zapomaže. Kad ga je vidio u vatri, već mu je gorjela kosa. Sad je beskućnik. Treba mu pomoć...

63-godišnji Osječanin  Željko Heller početkom mjeseca u požaru je ostao bez svog stana u Tvrđi, a zahvaljujući brzoj reakciji susjeda uspio je sačuvati živu glavu. Požar je izazvala adventska svijeća.

"Osjetio sam kako me susjed vuče van. Vatra mi je već zahvatila glavu, kosa mi je gorjela. Da susjeda nije bilo, bio bih reš pečen", rekao je dan poslije požara za Glas Slavonije.

spasio ga od sigurne smrti Iz požara u Tvrđi spasio invalida: ''Kosa mi je gorjela, da susjeda nije bilo, bio bih reš pečen''

Heller je inače 100-postotni invalid koji boluje od dijabetesa, a osim doma u požaru je ostao i bez invalidskih kolica i proteze za noge koje su mu omogućavale hodanje.

"Sad sam vidio da ima i goreg od toga kad izgubiš noge. Kad su došli vatrogasci i Hitna, odvezli su me u bolnicu. Pružili su mi pomoć i rekli mi da mogu kući, no nisam imao kamo jer mi je sve izgorjelo. Rekao sam policajcima da nemam smještaj i oni su kontaktirali Centar za socijalnu skrb, koji mi je osigurao smještaj kod udomiteljske obitelji u Dalju. Oni su mi rekli da mogu kod njih ostati za stalno ako želim, a s obzirom na to da je moja mirovina 270 eura i da nemam novca za obnovu izgorjeloga stana, nema mi druge nego ondje ostati", kaže za 24sata Željko, koji je u svom stanu živio od 1986. godine kao podstanar, a poslije ga je i otkupio.

Željko je dobio na korištenje i druga kolica. Centar za socijalnu skrb rekao je da će dobiti doznake za nove proteze, ali proći će vremena dok one ne stignu. Za to vrijeme Željko će se kretati uz pomoć svojih skrbnika iz udomiteljske obitelji.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Inače, nakon što je vidio posve izgoren stan, Željko se nemoćno osvrtao oko sebe pokušavajući na zgarištu pronaći nešto što mu je važno.

"Daj mi tu malu sliku skini sa zida. To mi je dijete moje. Pokušajmo naći moj uređaj za mjerenje šećera, to mi je vrlo važno. Ako mi je odjeća ostala čitava, spakujte mi i nju. Nemam što obući. Strašno je kad izgubiš sve što si imao", tužno je zaključio, piše 24sata.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL


Izdvojeno

Reci što misliš!