Vijesti / Osijek

po prijedlogu dorh-a

Sudac odredio istražni zatvor nasilnicima iz Osijeka

Sudac odredio istražni zatvor nasilnicima iz Osijeka
Davor Javorović/PIXSELL

Za napad koji se dogodio u petak ujutro, policija je uhitila dvojicu mladića, a sudac istrage Županijskog suda odredio im je istražni zatvor

Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu prijavu protiv dvojice hrvatskih državljana (1997. i 1998.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede, izvještava DORH.

Postoji osnovana sumnja da su dvojica osumnjičenika u ranim jutarnjim satima 21. listopada 2022. u Osijeku, fizički napali dvojicu oštećenika (2002. i 2002.) pri čemu je jedan od oštećenika zadobio teške tjelesne ozljede. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvoosumnjičenik (1997.) je uhićen i ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku te je sudac istrage Županijskog suda u Osijeku prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i protiv tog osumnjičenika odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponovnog počinjenja kaznenog djela. Policija poduzima radnje iz svoje nadležnosti radi pronalaska drugoosumnjičenika (1998.).  

Podsjetimo, policija je izvjestila da se napad 21. listopada u jutarnjim satiam dogodio na križanju Svačićeve i Frankopanske ulice u Osijeku. 

Trojica maloljetnika ispitana zbog napada na 18-godišnjaka

DORH izvještava i o drugom slučaju u kojem je žrtva bio 18-godišnjak:

"Policijska uprava osječko-baranjska izvijestila je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku da su trojica maloljetnih osumnjičenika (2006., 2006. i 2007.) osnovano sumnjiva zbog počinjenja kaznenog djela nasilničkog ponašanja.

Osnovano se sumnja da su osumnjičenici 18. listopada 2022. u Osijeku, fizički napali oštećenika (2004.) i tom ga prilikom srušili na tlo te mu zadali više udaraca nogama po tijelu. Policijski istražitelji ispitali su navedene maloljetne osumnjičenike koji nisu predavani pritvorskom nadzorniku te se očekuje podnošenje posebnog izvješća Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku."

DORH napominje da navedena dva slučaja fizičkih napada na području Osijeka nisu međusobno povezana, a Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku nije izvješteno o drugim fizičkim napadima u Osijeku u proteklih desetak dana.


Izdvojeno

Reci što misliš!