Vijesti / Osijek

Makronova besplatna predavanja u Waldingeru

Makronova besplatna predavanja u Waldingeru

Makronova je vodeća hrvatska ustanova u području edukacije o prirodnim i održivim stilovima življenja tijekom. Tijekom ožujka i travnja organizirali su turneju "Odaberite zdraviji život i dobar osjećaj" tijekom koje su posjetili Varaždin, Pulu, Rijeku, Split i Zagreb, a od 24. do 27.5. gostuju u Osijeku (hotel Waldinger).

Naši vodeći stručnjaci na području prirodnih stilova življenja podijelit će s javnosti savjete kako podići imunitet, zdravo se hraniti i njegovati na prirodan način, i još mnogo toga.

Predavanja tijekom turneje potpuno su besplatna i time dostupna svima koje zanimaju ove zdrave teme.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

O predavačima i temama predavanja:

Zlatko Pejić

Organske namirnice i zdravlje

Važnost konzumiranja organskih namirnica te njihov utjecaj na zdravlje, usporedba s konvencionalnim namirnicama, utjecaj organskog na okoliš.... Praktični savjeti za vitalnost – kako načinom života, disanjem, vježbanjem što dulje ostati vitalni.

Jadranka Boban Pejić

Što birate cjelovito ili rafinirano

Prednost cjelovitih namirnica i njezine kvalitete – okus, nutritivan sastav, nedostaci rafiniranih namirnica (aditivi, konzervansi, umjetni mirisi, okusi), što su to rafinirane namirnice – opasnosti – šećeri, kolesterol...

Sve što vas zanima o ženskom zdravlju

Namirnice važne za žensko zdravlje, kako se hraniti u skladu sa svojom dobi, kako hranom poboljšati zdravlje- namirnice, jela, napici. Praktični savjeti za prehranu beba i djece – kako hraniti djecu, prehrana za određenu dob, praktični savjeti.

Naučite kuhati žitarice – mnogo ljudi voli žitarice no veliki im izazov predstavlja kako ih pravilno pripremiti, na ovoj će radionici vidjeti kako treba pripremati žitarice, u čemu je njihova nutritivna vrijednost te u kojim ih kombinacijama konzumirati.....

Prirodno i slatko – cjeloviti deserti bez šećera – iz mnogih časopisa vrište naslovi šećer je opasan, izbjegavati šećer i slično, no u ljudskoj je prirodi da voli sladak okus, kako pripremiti slatke deserte bez šećera koji je poduprijeti vaše zdravlje no istovremeno pružiti i toliko željeni slatki užitak

Matilda Ivaniš Knez

Eteričnim uljima do zdravlja i dobrog raspoloženja

Predavačica će govoriti o osnovama aromaterapije, širokoj mogućnosti primjene i djelotvornosti. Saznat ćete kako birati kvalitetna ulja, kako ih kombinirati te kako izrađivati vlastite uljne mješavine.

Predavačica će predstaviti nekoliko osnovnih eteričnih ulja ( poput lavande, čajevca, ruže geranije) te govoriti o tome kako ih primijeniti za njegu kože, ublažavanje zdravstvenih tegoba poput kašlja, prehlade ili za poticanje koncentracije, jačanje imuniteta, opuštanje.

Radionica mala kućna ljekarna

Sudionici će saznati koja su to eterična ulja koja bi uvijek trebali imati uz sebe kao malu kućnu ljekarnu, što koristiti na putovanjima, protiv uboda insekata, kako ublažiti mučninu i slično

Sanja Novko

Do-In vježbanje za duh i tijelo

Predavačica na International Shiatsu School Hrvatska i voditeljica vježbanja Do-In u Makronovi govorit će o važnosti tjelovježbe za svakodnevno funkcioniranje organizima. Upoznat će prisutne i s drevnom japanskom vještinom DO-IN koja osim što djeluje na fizičko tijelo istovremeno djeluje i na um i duh. Koje su dobrobiti Do-In-a i zašto ima sve više poklonika kao i zZašto je važno vježbati, te kako i kada vježbati i koju vrstu vježbi odabrati saznat ćete na ovom predavanju.

Radionica

Sudionici će dobiti praktične savjete za vježbanje te i sami isprobati neke od pokreta ove drevne vještine.

Dragana Klarić

Prirodna kozmetika – marketinški trik ili stvarnost

O prirodnoj kozmetici se često govori no koje su njezine odlike? Je li sve što se tako naziva doista prirodna kozmetika i što ju razlikuje od konvencionalne, koje su prednosti prirodne kozmetike te koje štetne sastojke u konvencionalnoj kozmetici treba izbjegavati samo su neke od tema o kojima će se ovdje govoriti. Naime poznato je da sve što nanesemo na kožu završava u krvi za svega 6 minuta i zato bi trebalo voditi računa o tome što nanosimo na kožu. Dragana Klarić je brand manager Dr.Hauschka kozmetike, Dr.Hauschka kozmetičarka i trenerica za Hrvatsku. Više od deset godina bavi se prirodnom kozmetikom i s prisutnima će podijeliti mnoštvo korisnih informacija.

Radionica : Što treba biti u vašoj kozmetičkoj torbici

Žene su često sklone skrivati pravo „blago" u svojim kozmetičkim torbicama no što biste doista uvijek trebale imati uz sebe, i kako odabrati kvalitetne no istovremeno zdrave proizvode podijelit će s polaznicama Dragana Klarić.

Elen Briški

Dodacima prehrani do boljeg zdravlja

Svakodnevno smo bombardirani iz medija raznim reklamama o dodacima prehrani, no zašto bi ih trebalo uzimati, kako odabrati najbolje te koja je njihova prednost pred konvencionalnim vitaminima govorit će Elen Briški. Nepravilnom prehranom sve više činimo naš organizam kiselim što i nije dobro stanje i stoga je detoksikacija doista nužna kako bi se prevenirale bolesti a i tu dodaci prehrani igraju važnu ulogu, a ovih dana svima je potrebno i jačanje imuniteta pa će Elen i ovdje dati sudionicima nekoliko korisnih savjeta.

Radionica: Prirodnim dodacima prehrani do optimalnog zdravlja

Na radionici će se spravljati 3 napitka koje će sudionici i degustirati: Energizirajući napitak od alge Spiruline, jutarnji napitak od zelenog čaja i Yansena te napitak od Aloe vera i jabučnog soka. Prisutni će isto tako dobiti i savjete vezane uz dodatke prehrani a obzirom na njihova stanja organizma.


Izdvojeno

Reci što misliš!