Vijesti / Osijek

4 milijuna nepovratih europskih novaca za OBŽ!

4 milijuna nepovratih europskih novaca za OBŽ!

Objavljeni su rezultati natječaja drugog kruga IPA CBC prekogranična suradnja Mađarska – Hrvatska. Subjekti s područja Osječko-baranjske županije ostvarili su najbolji rezultat u Republici Hrvatskoj.

Za 25 odobrenih projekata dobiveno je gotovo 4 milijuna eura nepovratnih sredstava.

Na području Osječko-baranjske županije do sada je od strane europske komisije i drugih međunarodnih izvora odobreno 165 projekata ukupne vrijednosti 345 milijuna kuna. Najbolji rezultat među hrvatskim županijama, na posljednjem drugom krugu natječaja IPA prekogranična suradnja Mađarska Hrvatska, stoga, smatra direktor Regionalne razvojne agencije Stjepan Ribić više nije slučajnost već to naziva izvrsnošću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izvrsne rezultate na ovom natječaju polučilo je i osječko sveučilište kojemu je odobredno 10 projekata – četiri iz poručja medicine, tri je dobio građevinski fakultet, dva pravni te je jedan projekt iz područja agronomije.

Pogledajte: Regionalna razvojna agencija OBŽ

Jedan od projekata koji je dobio novce iz europske unije je i projekt zaštita srednjeg Dunava u prekograničnom području Hrvatska – Mađarska čiji je nositelj Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek kojemu ovo nije prvi put da sudjeluju na natječajima.

Inače, u posljednje četiri godine na području grada Osijeka i Osječko-baranjske županije odobreno je 94 projekta ukupne vrijednosti 285. milijuna kuna.

{youtube}BmQ79u8k3xA{/youtube}

Tekst i video: STV

  


Izdvojeno

Reci što misliš!