Sport / Rukomet

Bez iznenađenja

Sesvete protiv borbenog Osijeka osigurale Final4 kupa na Zrinjevcu

Sesvete protiv borbenog Osijeka osigurale Final4 kupa na Zrinjevcu
RK Osijek

Osječani su pokazali mnogo bolju igru nego u prethodna dva ligaška susreta, a trener Veraja priliku je dao i mlađim igračima

Rukometaši Osijeka nisu uspjeli napraviti iznenađenje i srušiti trenutno drugu ekipu države. U četvrtfinalu Kupa Hrvatske uspješnije su bile Sesvete koje su na Zrinjevcu slavile s 33:29 i osigurale prolazak na završnicu u Poreču.

Vrlo borbeno i motivirano su Verajini izabranici otvorili današnji susret. S druge strane su ipak stajali rukometaši Sesveta, trenutno drugoplasirane ekipe u državi. Krenuli su i gosti dosta agresivno u utakmicu, poveli s 5:2, ali nisu se Osječani predavali tek tako. Napravili su mini seriju, također 5:2, i u 14. minuti izjednačili. Bili su ravnopravan protivnik prvih 25 minuta, a onda je gostujući sastav ubacio u višu brzinu. Uz četiri uzastopna pogotka odvojili su se ubrzo na plus pet, pa se na odmor u svlačionice otišlo s 13:18 na semaforu.   

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U takvom su tonu otvorili i drugi dio susreta. Momčad Igora Vorija na samom je početku došla na +7 te nastavila održavati svoju prednost. Domaći trener Frano Veraja tu je iskoristio priliku i na parket poslao mlade igrače. Zaigrali su tako svi iz zapisnika, uključujući i Roka Kekeza, Nou Kovačevića, Niku Glavana i Brunu Vukovića.

Među njima je i Marko Maganić koji u posljednje vrijeme opravdava povjerenje trenera Veraje i pokazuje kako se na njega može itekako računati. Taj pomlađeni sastav u zadnjih je osam minuta postigao čak sedam golova, a tako i smanjio razliku na konačnih 29:33.

''Čestitao bih Sesvetama na odličnoj igri te fer i korektnoj borbi'', rekao je Rok Kekez.

''Odlično smo se držali u prvom dijelu, a oni su se onda u drugom odvojili na značajnu razliku. Mi se tu više nismo uspjeli vratiti. Trener je to iskoristio da da priliku nama mlađima i nadam se da smo opravdali njegovo povjerenje. Hvala mu na tome, a hvala i svim navijačima na podršci'', dodao je.

Kekez je, vjerujemo, opravdao povjerenje trenera budući da je bio stopostotan u šutevima. Najbolji je strijelac pak bio David Čičak sa sedam pogodaka, a Roko Purić je postigao pet. Marko Maganić i Bruno Vuković po tri su se puta upisali u strijelce.

''Rezultat je očekivan, iako smo se potajno nadali da ćemo im uspjeti pomrsiti račune'', izjavio je Osijekov trener Frano Veraja.

''Prvih 25 minuta smo bili stvarno dobar protivnik i držali sve u svojim rukama, ali njihova kvaliteta je onda došla do izražaja. Tu su se odvojili i kontrolirali utakmicu do kraja. Mi smo na kraju imali priliku dati minutažu i mladima koji su odlično reagirali i na tome im čestitam. Pokazali smo mnogo bolju igru u odnosu na prva dva ogleda s njima, pa se očito vidi i neki napredak u igri. Međutim, ono što je nama bitno dolazi za četiri dana i na to se moramo fokusirati'', dodao je.

U pravu je Veraja jer za četiri dana Osječanima na Zrinjevac u prvenstvenom dvoboju stiže Ribola iz Kaštela. Računica je dobiti sve domaće utakmice za siguran ostanak u ligi, pa ne moramo ni govoriti o važnosti te utakmice. Možemo samo pozvati gledatelje u nedjelju u 18 sati u ŠD Zrinjevac.


Izdvojeno

Reci što misliš!