Sport / Rukomet

Zahtjevan dvoboj

Rukometaši Osijeka sutra igraju protiv Metković-Mehanike

Rukometaši Osijeka sutra igraju protiv Metković-Mehanike
RK Osijek

Susret protiv Metkovića dočekuju kao trećeplasirana momčad lige s 15 osvojenih bodova, dok su nedjeljni domaćini trenutno šestoplasirani s bodom manje

Upravo je protiv Metković-Mehanike krenula ova uspješnija polusezona za rukometaše Osijeka. Tada su na Zrinjevcu uvjerljivo slavili s 33:27, a sada ih čeka uzvrat na gostujućem parketu. U sklopu 6. kola Paket24 Premijer lige-Lige za ostanak, Verajini će izabranici još jednom odmjeriti snage s Metkovčanima. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 7. travnja s početkom u 18 sati.

Pobijediti sve domaće utakmice i uzeti bodove na barem jednom gostovanju, bila je to računica Osječana na samom početku Lige za ostanak. Zasad im više-manje ide po planu, malo su se poskliznuli u prošlom kolu protiv Dubrave kada su remizirali na Zrinjevcu, no ostali rezultati išli su im u prilog. Stoga, ne treba naglašavati koliko je ovaj susret bitan za osječke rukometaše i koliko bi si eventualnom pobjedom mogli olakšati nastavak sezone. Susret protiv Metkovića dočekuju kao trećeplasirana momčad lige s 15 osvojenih bodova, dok su nedjeljni domaćini trenutno šestoplasirani s bodom manje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, upravo je protiv Metkovića krenuo sjajan niz Verajine momčadi. Pokazali su tada možda i najljepšu igru ove sezone, bili dominantni od samog početka i ni u kojem trenutku nisu pobjedu doveli u pitanje. Želja je takvu predstavu ponoviti, no svjestan je Frano Veraja, a onda i njegov sastav, da to neće biti jednostavno na neugodnom terenu u Metkoviću.

''Da će biti jednostavno, neće'', odmah je potvrdio Osijekov trener.

''Metković je zahtjevan protivnik, a i teren općenito jer se dolje teško uzimaju bodovi. Međutim, s obzirom na naše igre ove godine, mislim da se imamo čemu nadati. Prošli put smo ih jako dobro snimili i skautirali, a ništa manje se nismo pripremili ni sada. Što se tiče zdravstvenog kartona, imali smo nekih problema pred Rudar i Dubravu, pa smo ovu stanku iskoristili da se osvježimo i kompletiramo. U Metković idemo svi zdravi i spremni'', dodao je.

S druge strane, momčad Damira Batinovića upisala je tri pobjede i dva poraza u dosadašnjih pet kola. Osim u Osijeku, poraženi su i prošlo kolo u Kutini gdje je uspješnija bila Moslavina s 31:27. Sigurno će na domaćem parketu protiv Osijeka tražiti povratak na pobjedničke staze, no nešto će se pitati i Osječane koji s dosta respekta govore o svom sljedećem protivniku.

''Čeka nas teška utakmica protiv odličnog protivnika kao što je Metković-Mehanika'', istaknuo je kapetan Matej Zrno.

''Dobro igraju ove sezone, a naš bivši suigrač Domagoj Grizelj jedan im je od ključnih igrača. No, baš kao što trener kaže – imamo i mi neke prednosti i vjerujem da se možemo vratiti u Osijek s bodovima. Dobro smo se pripremili i analizirali protivnika, ali i naše pogreške u prošlom međusobnom susretu. Nadam se da ćemo se iz Metkovića vratiti zadovoljni vlastitom igrom, a onda i s bodovima'', dodao je.

Na koncu, dodajmo kako će ovo biti posebna utakmica za Osijekovog trenera Veraju, inače rođenog Metkovčanina. Bit će to prvi puta da će Veraja neku drugu momčad voditi u svome gradu.

''Utakmica je kao i svaka druga, volio bih da pobijedimo jer nam to praktički znači ostanak bez kvalifikacija, o čemu i pričamo cijelo vrijeme. Veći mi je pritisak zbog obitelji jer njima to puno znači i oni će to gledati s većom strepnjom. No, mi se pripremamo isto kao i za svaki susret'', zaključio je Veraja.


Izdvojeno

Reci što misliš!