Sport / Rukomet

Na večerašnjoj utakmici

Momčadi su bodovno izjednačene, a eventualnom pobjedom Verajini bi izabranici napravili veliki korak ka ostanku u ligi

Momčadi su bodovno izjednačene, a eventualnom pobjedom Verajini bi izabranici napravili veliki korak ka ostanku u ligi
RK Osijek

Ove su godine neporaženi na svom Zrinjevcu, a osim Dubrave u kupu, svladali su i Metković-Mehaniku te KTC

Nakon reprezentativne stanke, vraća se Paket24 Premijer liga. U sklopu 5. kola Lige za ostanak, rukometaši Osijeka na domaćem će parketu dočekati Dubravu. Momčadi su bodovno izjednačene, a susret je na rasporedu danas u 20 sati.

Rukometaši Osijeka i Dubrave već su se jednom susreli ove godine. Bilo je to u okviru osmine finala Kupa Hrvatske, također na Zrinjevcu, a bolji su bili domaćini koji su na koncu slavili s 28:23 i osigurali prolazak. No, ovaj vikend u grad na Dravi stiže nešto drugačija Dubrava pod vodstvom novog trenera. Podsjetimo, donedavni trener Krešo Ivanković otišao je u Nexe, a klupu zagrebačkog kluba preuzeo je Zoran Mlinarić. No, u bijelo-plavim redovima svjesni su važnosti ovog domaćeg ogleda gdje bi eventualnom pobjedom napravili veliki korak ka ostanku u najvišem razredu hrvatskog rukometa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Sigurno nas očekuje mnogo teža utakmica nego prije mjesec i pol dana u kupu'', jasan je Osijekov trener Frano Veraja.

''Dubrava se malo kompletirala, mi smo u problemu s ozljedama, ali sigurno nećemo podcijeniti niti olako shvatiti protivnika. Ideja je da što agresivnije uđemo u utakmicu i nametnemo svoj način igre, što će nam pomoći da dođemo do željena dva boda. Maksimalno smo fokusirani i znamo što nam ovaj susret donosi te sam uvjeren da će dečki ostaviti zadnji atom snage na parketu'', dodaje.

Dokazali su već Osječani da pred domaćom publikom imaju poseban motiv. Ove su godine neporaženi na svom Zrinjevcu, a osim Dubrave u kupu, svladali su i Metković-Mehaniku te KTC. Želja je ponoviti uspjeh protiv Dubrave i nastaviti domaći niz pobjeda.

''Dubrava je momčad koja ima dosta juniorskih reprezentativaca i iskusnog golmana Sladoljeva'', dijeli desni vanjski David Čičak.

''Atraktivna su i jako zanimljiva ekipa. Već smo se jednom susreli ove sezone i nadam se ponovno dobrom ishodu. Oni su u međuvremenu promijenili trenera, desno krilo Molc je otišao za Zagreb, a vratio se Lisac koji je odličan i uzima i po 15 šuteva na utakmici. Svakako očekujemo drugačiju ekipu, ali mi smo spremni i na njih. Analizirali smo taj novi sastav i jedva čekamo utakmicu. U dobrom smo nizu na domaćem parketu i nadam se da ćemo tako i nastaviti uz podršku publike'', dodaje.

Verajini izabranici trenutno se nalaze na petom mjestu ligaške ljestvice s 14 osvojenih bodova. Jednaki učinak imaju i trećeplasirani Metković, četvrtoplasirani Trogir i šestoplasirana Dubrava. Vodeći je Rudar sa 16 bodova, pa je sasvim jasno koliko je u ovom dijelu sezone važan svaki bod.

Na koncu, dodajmo i kako će u subotu na Zrinjevcu gosti kluba biti djeca iz Udruge za Down sindrom Osječko-baranjske županije i grada Osijeka. Oni će s djecom iz domaće rukometne akademije izvesti igrače na parket uoči početka susreta.


Izdvojeno

Reci što misliš!