Sport / Rukomet

Značajan uspjeh

Na krilima Vašarevića i Čička RK Osijek srušio vodeći sastav

Na krilima Vašarevića i Čička RK Osijek srušio vodeći sastav
RK Osijek

Uz nova uknjižena dva boda, Osječani su skočili u sam vrh ligaške ljestvice

''Inati se, Slavonijo, ljepota nek' tvoja boli...'', opet se u subotu zaorilo u Športskoj dvorani Zrinjevac. Rukometaši Osijeka upisali su još jednu pobjedu i proslavili na svoj način – na centru dvorane uz pjesmu i igrače iz mlađih klupskih kategorija. Trener Frano Veraja ovaj je susret najavio kao utakmicu koja usmjerava ostatak sezone, a njegovi su rukometaši to ozbiljno shvatili. U sklopu 3. kola Paket24 Premijer lige-Lige za ostanak svladali su vodeći KTC i tako, barem privremeno, skočili na sam vrh ligaške ljestvice.

Dosta su angažirano i raspoloženo rukometaši Osijeka započeli susret. U režiji Roka Purića i Karla Vašarevića poveli su 4:1 i na samom startu uzeli inicijativu u svoje ruke. U 18. minuti uspjeli su stići i do plus četiri, no onda je uslijedilo nekoliko tehničkih pogrešaka koje su ih ''koštale'' vodstva. S druge strane, igrači Dalibora Sokača iskoristili su to i sa serijom 6:1 preokrenuli rezultat u svoju korist (10:11). Do kraja prvog dijela susreta uglavnom se igralo gol za gol, a na odmor se otišlo s minimalnom prednošću gostiju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Momčad KTC-a bolje je otvorila drugo poluvrijeme i ubrzo postavila 14:17 na semaforu. No, onda su zabljesnuli Karlo Vašarević i David Čičak. Od 30. do 46. minute u redovima domaćina samo su se njih dvojica upisivala u strijelce. U tih 16 minuta Vašarević je postigao šest golova, a Čičak pet. Rezultat – 24:22 i prednost koju Osječani više nisu ispuštali. Osjetili su i gledatelji da se utakmica lomi, a pogotovo djeca iz rukometne akademije koja su ovacijama nagrađivala svaki pogodak domaćina. Gostujući sastav tu više nije imao šanse – mlada i poletna momčad Osijeka pretrčala ih je, a Vašarević i Čičak bili su nezaustavljivi te večeri. Konačan rezultat 33:30 postavio je Jakov Dujmović iz križevačkih redova.

''Da je bila neka ljepotica od utakmice, nije'', rekao je Osijekov trener Frano Veraja.

''Čestitam dečkima na ostvarenom planu, još uvijek smo neporaženi. Svaka čast svima koji su se našli na parketu, ipak nije bilo prilike za puno rotacije. Znali smo da nas čeka težak i zahtjevan protivnik jer ne bi bili vodeći da su slabi. Moramo napraviti dobru analizu da idući put budemo još bolji, no pišu se dva boda i s time možemo biti zadovoljni'', dodao je.

Itekako raspoloženi u Verajinoj su momčadi bili već spomenuti Karlo Vašarević i David Čičak. Vašarević je na koncu postigao 11 pogodaka, a Čičak je čak deset puta zatresao mrežu i dodao dvije asistencije. Roko Purić zabilježio je četiri gola i jednako toliko asistencija.

''Pripremali smo se cijeli tjedan i znali što nas očekuje'', podijelio je Vašarević.

''KTC je ekipa puna iskusnih pojedinaca koja nas je pokušala usporiti i nametnuti nam svoj nešto sporiji stil igre. Na početku smo bili dobri i zabijali lagane golove, no njihov golman Grgić nije dopustio da napravimo veću razliku. Pred kraj prvog dijela smo napravili par tehničkih pogrešaka i zapravo smo mi bili ti koji su ih 'vratili' u utakmicu. Na poluvremenu nas je u svlačionici dočekao trenerov dar koji nas je potaknuo da nastavimo onako kako smo započeli, odnosno kako smo se dogovarali cijeli tjedan. Zabili smo puno laganih golova koji su na kraju donijeli ovih plus tri, a mi smo jako sretni što ti bodovi ostaju na Zrinjevcu'', dodao je.

Uz ovih 11 golova, Vašarević je stigao do okruglih sto ove sezone i skočio na prvo mjesto liste najboljih strijelaca Paket24 Premijer lige.

''Drago mi je što mi ekipa vjeruje i baca sve te lopte'', istaknuo je.

''No, učinak pojedinca na kraju nije ni bitan, najbitnije je ono što piše na semaforu. Uknjižili smo dva boda i idemo se pripremati za Rudar'', dodao je.

Uz nova uknjižena dva boda, Osječani su skočili u sam vrh ligaške ljestvice. Trenutno su drugoplasirani s 14 osvojenih bodova, jednako koliko ima i prvoplasirani Trogir. U sljedećem kolu Verajinu momčad očekuje teško gostovanje. U sklopu 4. kola će u nedjelju, 10. ožujka, odmjeriti snage s rukometašima Rudara.


Izdvojeno

Reci što misliš!