Sport / Rukomet

nexe - gorenje 34-27

Našički rukometaši upisali novu pobjedu u Europi i preuzeli prvo mjesto u skupini

Našički rukometaši upisali novu pobjedu u Europi i preuzeli prvo mjesto u skupini
RK Nexe

Rukometaši Nexea iz Našica u susretu su 3. kola skupine II drugog kruga natjecanja u Europskoj ligi kao domaćini svladali Gorenje iz Velenja sa 34-27 (17-15).

Ivan Sršen i Manuel Štrlek su sa po sedam golova bili najefikasniji u sastavu Nexea kod kojega je Dominik Kuzmanović upisao 12 obrana, dok je Enej Slatinek Jovičić sa sedam pogodaka predvodio Gorenje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Našičani su kontrolirali rezultat tijekom čitavog susreta, ali u prvom poluvremenu nisu se uspijevali odvojiti na više od tri gola prednosti.

U 39. minuti Nexe je po prvi put u dvoboju stvorilo četiri gola razlike (22-18), a nakon što su se Velenjčani opet primakli na samo dva razlike (25-23) uz igrača više uslijedilo je ključno razdoblje susreta. Vratar Nexea Dominik Kuzmnović spojio je dvije fenomenalne obrane, a njegovi su suigrači dva puta poentirali usprkos brojčanom minusu za novi bijeg. Domaći se nisu zaustavili, već su i nastavili povećavati prednost i kada su 10 minuta prije kraja zabili za 31-24 pitanje pobjednika bilo je riješeno.

Kako je u drugom dvoboju ove skupine švedski Savehof kao gost nadigrao danski Skjern sa 34-33, Nexe je ovom pobjedom preuezo vrh ljestvice. Kolo prije kraja Nexe ima sedam bodova, Skjern je drugi sa šest, Savehof treći s pet, dok je Gorenje na dnu s dva boda.

Za tjedan dana Nexe će u posljednjem kolu u natjecanju po skupinama gostovati kod Savehofa te će u slučaju pobjede ili remija osigurati prvo mjesto i izravni plasman u četvrtfinale. No, u slučaju poraza Našičani bi mogli pasti i na treće mjesto u skupini te bi u krnjoj osmini finala mogli igrati protiv neke od drugoplasiranih momčadi iz preostale tri skupine, piše Net.hr.


Izdvojeno

Reci što misliš!