Sport / Rukomet

Gostuju u Kaštelama

RK Osijek u nedjelju očekuje dvoboj protiv Ribole

RK Osijek u nedjelju očekuje dvoboj protiv Ribole
RK Osijek

Rukometaši Osijeka trenutno drže četvrto mjesto ligaške ljestvice s deset osvojenih bodova, a za vodećom Dubravom zaostaju tek dva

Prvu prepreku uspješno su preskočili, ali sada slijedi još jedna – i to ona gostujuća. Rukometaši Osijeka putuju za Kaštele, gdje će u sklopu 2. kola Paket24 Premijer lige-Lige za ostanak odmjeriti snage s tamošnjom Ribolom. Utakmica je na rasporedu u nedjelju od 18 sati.

Odlična atmosfera vlada u svlačionici Osijeka koja, na krilima sjajnih predstava protiv Dubrave i Metkovića, očekuje prvo gostovanje ove polusezone. Put ih vodi u Kaštele kod posljednje plasirane momčadi lige, no momčadi koju svakako ne smiju podcijeniti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istina, rukometaši Ribole imaju tek dva boda iz susreta na samom startu sezone, ali imaju mladu ekipu željnu dokazivanja. Pokazali su to u prošlom kolu u Kutini gdje su u nekim trenutcima i vodili, ali Moslavina je na kraju uspješno slomila njihov otpor i slavila. Kaštelani u ovom susretu planiraju ponoviti dobru igru i pokušati doći do prvih bodova u Ligi za ostanak, no nešto će se definitivno pitati i Osječane. Izabranici trenera Frane Veraje sjajno su otvorili drugu polusezonu, a eventualnom pobjedom u Kaštelama sastav bi dodatno dobio na samopouzdanju tijekom ovih važnih ogleda.

''Najteži je dvoboj pred nama'', najavio je odmah Veraja.

''Ribola je možda na papiru najlakši protivnik, ali utakmica je bez prava na popravak. Dobro smo se pripremili, analizirali smo ih i stvorili sve preduvjete da na valu optimizma iz zadnje dvije dobre predstave uzmemo bodove i u Kaštelama'', dodao je.

Osijekov strateg neće moći računati na kompletan sastav budući da se u utakmici protiv Metkovića ozlijedio Kuštrim Ninaj. No, dobra je vijest da su svi novi igrači registrirani.

''Idemo na gostovanje kod ekipe koju su već mnogi otpisali, ali to ne znači da tamo idemo na izlet'', istaknuo je Dominik Liščić koji igra na lijevom krilu.

''Sigurno neće dopustiti da se bodovi tek tako uzmu, što su dokazali u utakmici s Moslavinom gdje su ih više od 40 minuta držali u egalu. Pripremamo se cijeli tjedan, usavršavamo taktiku i akcije na njihovu 5-1 obranu kako bismo što prije utakmicu doveli u našu korist. Naravno da se svi nadamo vratiti u Osijek s bodovima, ali ne smijemo podcijeniti nikoga. Na nama je da odigramo kao u prethodna dva susreta s Dubravom i Metkovićem, a onda vjerujem da će doći i bodovi'', dodao je.

Rukometaši Osijeka trenutno drže četvrto mjesto ligaške ljestvice s deset osvojenih bodova, a za vodećom Dubravom zaostaju tek dva. U fazi su natjecanja gdje je svaki bod izuzetno bitan, pa bi eventualna pobjeda na gostovanju Verajinom sastavu dala dodatna krila.


Izdvojeno

Reci što misliš!