Sport / Rukomet

Na domaćem parketu

RK Osijek uvjerljivo svladao Metković-Mehaniku i došao na četvrto mjesto ligaške ljestvice

RK Osijek uvjerljivo svladao Metković-Mehaniku i došao na četvrto mjesto ligaške ljestvice
RK Osijek

Dobro su Osječani otvorili novu sezonu – osigurali su prolazak u četvrtfinale Kupa Hrvatske i značajnom pobjedom krenuli u Ligu za ostanak

Na najbolji mogući način rukometaši Osijeka nastavili su svoje natjecanje u Paket24 Premijer ligi. Pred domaćom publikom i na domaćem parketu dvorane Zrinjevac, Osječani su u prvom kolu Lige za ostanak uvjerljivo svladali Metković-Mehaniku s 33:27 i tako skočili na četvrto mjesto ligaške ljestvice.

Već od prve minute uspjeli su domaćini nametnuti svoj ritam. Na krilima sjajnog Roka Purića i Kuštrima Ninaja poveli su s 4:0 i nagovijestili da bi se mogla ponoviti dobra predstava kao protiv Dubrave. Usudimo se reći da je ovo bila vjerojatno i bolja izvedba Verajinih izabranika jer je utakmica od samog starta bila jednosmjerna ulica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U 17. minuti zaprijetili su Metkovčani i spustili razliku na minus tri (9:6), no Veraja je odmah reairao i pozvao minutu odmora. Potez se pokazao vrlo pametnim budući da su njegovi igrači odgovorili mini-serijom te povisili na 12:6. Do kraja prvog dijela susreta ta je prednost i rasla, a posebno su raspoloženi tada bili David Čičak i Fran Čurić. Nakon 30 minuta igre, semafor je pokazivao visokih 19:10.

Drugi dio susreta započeo je jednako kao i prvi – pogotkom Roka Purića. U 35. minuti Osječani su došli do svoje najveće prednosti od +11, a onda je Veraja odlučio dati priliku i mlađim igračima. Gledali smo tada nešto ravnopravniji dvoboj, gdje se više igralo gol za gol. Igrači Damira Batinovića uspjeli su smanjiti razliku, ali ne i ugroziti rezultat Osijeka. Do kraja susreta u strijelce su se upisivali i mlade nade poput Marka Maganića i Dominika Liščića, a u posljednjoj je minuti oduševio i novi vratar Lovro Frajhaut. Prvo je obranio sedmerac Dariju Ragužu, a potom ''skinuo'' i njegov šut nakon odbijene lopte za erupciju emocija na Zrinjevcu.

''Ispada da Dubrava i prolazak u kupu nisu bili slučajni'', započinje Osijekov trener Frano Veraja.

''Danas smo odigrali možda još i bolju utakmicu, pogotovo u prvom poluvremenu. U velikom dijelu susreta bilo je i do deset golova razlike za nas, a na kraju šest jer smo dali priliku svim dečkima da igraju. No, ne treba pobjedi gledati u zube. Dečki su danas odigrali stvarno vrhunsku utakmicu, Dino je na golu bio odličan i svaka čast svima. Apostrofirali smo ova prva tri kola kao susrete koje moramo pobijediti da bismo što mirnije ušli u nastavak sezone. Nadam se samo da ćemo se do sljedećeg kola svi oporaviti i pokušati uzeti dva boda u Kašteli'', dodaje.

Dino Hećimović ponovno je bio sjajan na golu domaćina. Upisao je 12 obrana, pri čemu je ''skinuo'' dva sedmerca gostujućeg sastava. Njegov kolega Lovro Frajhaut upisao je tri obrane i također obranio udarac sa sedam metara. Roko Purić i David Čičak bili su najbolji strijelci sa šest pogodaka, a Čičak je zabilježio i toliko asistencija. Karlo Vašarević i Fran Čurić pet su puta zatresli mrežu, a Čurić je upisao i tri ukradene lopte. Dobar učinak imao je i mladi Marko Maganić koji je dobio priliku u drugom dijelu susreta te upisao tri gola i dvije asistencije.

''Jako bitna utakmica za koju smo se praktički pripremali od početka priprema. Dosta smo radili na obrani i mislim da je ona danas bila ključna. Pogotovo u prvom poluvremenu kada smo obrambeno bili stvarno jako dobri. U drugom dijelu smo mi mlađi dobili priliku i mislim da smo je dobro iskoristili'', istaknuo je Maganić.

Dobro su Osječani otvorili novu sezonu – osigurali su prolazak u četvrtfinale Kupa Hrvatske i značajnom pobjedom krenuli u Ligu za ostanak. Zahtjevne pripreme ostavile su traga, no pred njima je još mnogo važnih zadataka. Prvi slijedi već 24. veljače kada gostuju u Kašteli.


Izdvojeno

Reci što misliš!