Sport / Rukomet

Borba za četvrtfinale

RK Osijek sutra dočekuje Dubravu u osmini finala Kupa Hrvatske

RK Osijek sutra dočekuje Dubravu u osmini finala Kupa Hrvatske
RK Osijek

Tijekom pripremnih susreta pokazali su se u dobrom svjetlu, no preostaje vidjeti kako će izgledati pod reflektorima Premijer lige

Zahtjevne su pripreme odradili rukometaši Osijeka ne bi li spremni dočekali nastavak sezone i velike izazove koji slijede. Pred Verajinim je igračima zadatak osigurati ostanak u Paket24 Premijer ligi, no prije ligaških susreta očekuje ih i jedan u Kupu Hrvatske. U subotu će tako na Zrinjevcu u sklopu osmine finala dočekati momčad Dubrave. Utakmica je na rasporedu u subotu, 10. veljače s početkom u 18 sati, a ulaz je besplatan.

U nešto izmijenjenom kadru, rukometaši su Osijeka odradili ove zimske pripreme. Bijelo-plave redove napustili su Martin Lukac, Filip Orlović, Mario Goluža i Roko Mandarić. Osječka se svlačionica i pojačala, pa su se u klub vratili Domagoj Nedić i Tomislav Babić, a pridružili su se Lovro Frajhaut te Rok Kekez. Tijekom pripremnih susreta pokazali su se u dobrom svjetlu, no preostaje vidjeti kako će izgledati pod reflektorima Premijer lige.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pred momčadi su zahtjevna tri mjeseca, no cilj je jasan – osigurati premijerligaški status i za sljedeću sezonu. Iako je naglasak na ligaškom natjecanju, želja je pokazati dobre igre i u Kupu Hrvatske. Nova prepreka ovdje su rukometaši Dubrave u osmini finala. Oni će također, usporedbe radi, u nastavku prvenstva igrati u Ligi za ostanak. Tamo su nešto bolje pozicionirani nego Verajini izabranici, ali Osječani ipak igraju na domaćem parketu na kojemu budu posebno motivirani pred vlastitom publikom.

''Mislim da će nam Dubrava biti dobra priprema za ono što slijedi. Mlada su ekipa puna juniorskih i kadetskih reprezentativaca koji su već dugo na okupu. Igraju atipičnu 5-1 i 3-3 obranu s prepokrivanjem. Dosta smo videa pogledali i pripremali se, pa se nadamo da će to sutra dobro izgledati. Mislim da nemaju toliko kila da se s nama bore fizički, ali ako uđemo u neka nerezonska rješenja, mogli bi imati problema u napadu. Imaju odličnog golmana Sladoljeva kojega su reaktivirali nakon nešto slabijeg ulaska u sezonu, on im svakako daje dodatnu sigurnost, ali što bi se reklo – mislim da i mi imamo svoje konje za utrku. Vjerujem u to da će, u najmanju ruku, biti zanimljiva utakmica, a nadam se i s pozitivnim ishodom za nas'', biranim je riječima trener Frano Veraja najavio novog protivnika.

Protiv Dubrave prilika je da se predstave novi igrači, a među njima i spomenuti čuvar mreže, Lovro Frajhaut.

''Odmah ću iskoristiti priliku da pozovem sve gledatelje da dođu i upoznaju novu, malo izmijenjenu ekipu Osijeka. Što se tiče Dubrave, oni se nalaze pri vrhu tablice Lige za ostanak. Pojačani su s iskusnim Bunetom i par rekovalenscenata. Najavljujemo dobru utakmicu i pravu borbu te možemo garantirati da ćemo za svaku loptu poginuti i dati sve na terenu. Eventualna pobjeda značila bi još pozitivniju atmosferu i sve ono što sportaše čini zadovoljnijim, posebice u idućem tjednu koji nam je jako bitan za pripremu za Metković'', istaknuo je mladi vratar koji je stigao iz Slatine.

Da ponovimo gradivo – Osječani se u subotu bore za prolazak u četvrtfinale Kupa Hrvatske. Protivnik je mlada i dinamična momčad Dubrave, pa nas u hramu osječkog rukometa očekuje zanimljiv susret. Početak je u 18 sati, a ulaz je za gledatelje besplatan.


Izdvojeno

Reci što misliš!