Sport / Rukomet

Ponovno na okupu

RK Osijek krenuo s pripremama za nastavak sezone, prva utakmica iduće subote

RK Osijek krenuo s pripremama za nastavak sezone, prva utakmica iduće subote
RK Osijek

Prvi pripremni dvoboj rukometaše Osijeka očekuje 20. siječnja kada će na domaćem parketu dočekati Slobodu iz Tuzle

Dva i pol tjedna dobili su rukometaši Osijeka za odmor, a sada se već vraćaju ''u pogon''. Ovaj su se ponedjeljak, 8. siječnja, tako okupili na Zrinjevcu pod vodstvom trenera Frane Veraje koji je odradio prozivku i upoznao igrače s planom rada. Okupili su se u nešto izmijenjenom sastavu, a uslijedit će im više od mjesec dana priprema s ciljem što ranijeg osiguravanja ostanka u Paket24 Premijer ligi.

Kako su prošle godine završili s treninzima, tako su sada i započeli – s testovima fizičke spreme. Borna Wertag i Antonio Anić, dio stručnog stožera koji redovno brine za kondiciju i rehabilitaciju, dobro je namučio osječke rukometaše ne bi li provjerio u kakvom su stanju došli nakon nešto više od dva tjedna stanke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svakako su došli u nešto drugačijem sastavu. Bijelo-plave redove napustili su vratar Filip Orlović, pivot Martin Lukac i lijevi vanjski Mario Goluža. Novo je ime među vratnicama mladi Lovro Frajhaut koji dolazi iz Slatine, a momčadi će se u četvrtak priključiti i jedno poznato lice – Domagoj Nedić, srednji vanjski koji je bio dio ekipe koja je osigurala ulazak u Premijer ligu prije dvije godine.

Na koncu, stručni stožer prvi je dan priprema na raspolaganju imao 12 igrača: Dinu Hećimovića, Lovru Frajhauta, Karla Vašarevića, Dominika Liščića, Mateja Zrnu, Marka Maganića, Brunu Vukovića, Roka Purića, Davida Čička, Frana Ćurića, Filipa Carevića i Ivana Lukca. Naknadno će se priključiti već spomenuti Nedić, Kuštrim Ninaj koji je s reprezentacijom Kosova te Ivar Andrašić i Noa Kovačević.

''Započeli smo sa zimskim pripremama na kojima ćemo prvih par dana posvetiti testiranjima kako bi dobili uvid u kakvom su stanju dečki došli nakon pauze. Zatim ćemo raditi na poboljšanju te fizičke pripreme, a onda nakon dva tjedna započinjemo i s odigravanjem prijateljskih susreta. U planu je nekih šest do sedam utakmica kako bi što uigraniji i spremniji ušli u nastavak sezone u kojemu nam je cilj ostati u Premijer ligi i izbjeći kvalifikacije. Istina, ekipa se malo izmijenila, ali mislim da ćemo imati dovoljno vremena da se uigramo i posložimo. Dečki su maksimalno motivirani i fokusirani te želimo što prije ostvariti željene ciljeve. Sigurno da to neće biti jednostavno, ali vjerujem da imamo sve preduvjete za to'', istaknuo je trener Frano Veraja nakon uvodnog treninga.

Prvi pripremni dvoboj rukometaše Osijeka očekuje 20. siječnja kada će na domaćem parketu dočekati Slobodu iz Tuzle. Dogovoreno je i gostovanje u Tuzli, ali i susreti s Đakovom i Spačvom, kao i turnir u Pakracu, 27. siječnja na kojemu će, osim domaćina, nastupiti i momčadi Nexea i Maksimir Pastele.

U drugom dijelu sezone Osječani će igrati u Ligi za ostanak, gdje startaju kao osmoplasirani, i to s osam bodova. Natjecanje kreće 17. veljače kada će na Zrinjevcu dočekati Metković-Mehaniku u utakmici koja će zasigurno biti od velikog značaja za trenera Veraju.


Izdvojeno

Reci što misliš!