Sport / Rukomet

Besplatno sudjelovanje djece

ŽRK Osijek i Grad Osijek udružuju snage u projektu ''Vrtko''

ŽRK Osijek i Grad Osijek udružuju snage u projektu ''Vrtko''
ŽRK Osijek

Sva zainteresirana djeca sudjelovat će besplatno, a treninzi usmjerit će se ne samo na rukometne elemente, već i na opću motoriku, čime se želi potaknuti aktivnost djece i borba protiv pretilosti

Druga godina Masterplan projekta EHF-a i HRS-a pod nazivom "Rukomet u vrtićima – Vrtko" započela je potpisivanjem ugovora s gradovima i rukometnim klubovima koji će biti nositelji ovog hvalevrijednog projekta. Cilj je projekta potaknuti interes djece vrtićke dobi ne samo za rukomet, već i za sport općenito.

Među devet novih klubova koji su se pridružili projektu nalazi se ŽRK Osijek, zajedno s Gradom Osijekom, podržavajući projekt usmjeren na poticanje djece na bavljenje sportom. Projekt su također podržali RK Valpovka i RK Županja iz Slavonije te RK Gospić, RK Rudar Adria Oil (Labin), RK Dubovac-Gaza (Karlovac), RK Moslavina (Kutina), ŽRK Arena (Pula) i ŽRK Rovinj. Svi ovi klubovi prošli su inspekciju koju je provodila voditeljica projekta, dr. sc. Lidija Bojić-Ćaćić kako bi se osigurali uvjeti u vrtićima i održali razgovori s odgovornim dužnosnicima gradova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka Dražen Alerić potpisali su ugovore u ime svojih institucija, dok je ŽRK Osijek predstavljao sportski direktor Zdenko Kordi.

Kordi je istaknuo unapređenje dijela projekta vezanog uz Osijek, gdje će umjesto planiranog jednog, biti uključeno čak osam vrtića s osiguranim sredstvima za sve. Oprema za prvi vrtić već je stigla, a montaža započet će početkom siječnja.

Osim toga, obavljena je edukacija odgajateljica iz vrtića i dijela igračica ŽRK Osijek koje su pokazale interes za projekt. Svi su dobili potrebne licence za rad s djecom tog uzrasta, a osječki dio projekta trajat će dvije godine, do kraja 2025., s mogućnošću proširenja.

Projekt "Vrtko" odvijat će se u vrtićima tijekom redovnog boravka djece, bez dodatnih troškova ili vremenskih izazova za roditelje. Sva zainteresirana djeca sudjelovat će besplatno, a treninzi usmjerit će se ne samo na rukometne elemente, već i na opću motoriku, čime se želi potaknuti aktivnost djece i borba protiv pretilosti.

Projekt bit će zaštićen kao proizvod EHF-a i HRS-a, a uključen je i u program olimpijade dječjih vrtića. Prvi treninzi trebali bi započeti vrlo skoro, a pozivi za učlanjenje bit će upućeni djeci nakon 2. siječnja.


Izdvojeno

Reci što misliš!