Sport / Rukomet

Poraz na gostovanju

RK Osijek kao sedmoplasirani završava prvu polusezonu Premijerke

RK Osijek kao sedmoplasirani završava prvu polusezonu Premijerke
RK Osijek

Nakon prvog dijela sezone, Osječani zauzimaju sedmo mjesto ligaške ljestvice s osam osvojenih bodova

Rukometaši Osijeka poraženi su u posljednjem kolu Paket24 Premijer lige-Lige A. Uspješnija je bila momčad Gorice koja je na domaćem parketu slavila s 40:26. Prvi dio sezone Osijek tako završava kao sedmoplasirani s osam osvojenih bodova koje će prenijeti u drugi dio sezone i Ligu za ostanak.

Sjajno su Osječani otvorili utakmicu i poveli s 5:2 u Velikoj Gorici. No, domaćini su odmah odgovorili serijom 6:0, u kojoj je poentirao i vratar Marin Sorić, i preokrenuli rezultat u svoju korist s 8:5. Pokušavali su Verajini igrači sustići tu razliku, ali Goričani kao da su ubacili u veću brzinu. Do kraja prvog dijela susreta odvojili su se na visokih plus osam i otišli na odmor s 21:13.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ista priča uslijedila je u drugom poluvremenu. Predvođeni Cekovićem, Turkaljom i Dujićem, domaćini su diktirali tempo utakmice i naposljetku bez problema priveli susret kraju. Na koncu su slavili s 40:26.

''Čestitke Gorici na odličnoj utakmici, dominirali su u svakom trenutku susreta. Iskreno, mislio sam da poslije poraza od Sesveta u prošlom kolu ne može gore, a onda se dogodilo ovo u Velikoj Gorici. Srećom pa završava prvi dio prvenstva i imamo dovoljno vremena da se odmorimo, analiziramo ovo i nastavimo dalje'', istaknuo je Osijekov trener Frano Veraja nakon poraza.  

U Verajinom je kadru najuspješniji bio Karlo Vašarević. Inače, lijevo krilo Osijeka je najbolji golgeter kluba ove sezone. S ukupno 78 pogodaka drži i peto mjesto najboljih strijelaca Paket24 Premijer lige.

''Imamo sreće što je prvi dio prvenstva gotov te imamo više vremena da se rekuperiramo jer zadnjih par kola igramo dosta loše. Nadam se da ćemo tijekom zimske stanke uspjeti to popraviti i nagodinu se vratiti u našem punom sjaju. Čestitam Gorici na uvjerljivoj pobjedi, pokazali su nam sve naše nedostatke i razbili nas u svim segmentima igre'', iskreno je podijelio Vašarević.

Nakon prvog dijela sezone, Osječani zauzimaju sedmo mjesto ligaške ljestvice s osam osvojenih bodova. Slijedi zimska stanka, ali neće bijelo-plavi imati previše vremena za odmor. Trenirat će do srijede, 20. prosinca, a onda imaju pauzu do 4. siječnja kada započinju pripreme. Nastavak prvenstva zakazan je za sredinu veljače.


Izdvojeno

Reci što misliš!