Sport / Rukomet

Nova dva boda

RK Osijek svladao Moslavinu rezultatom 32:29

RK Osijek svladao Moslavinu rezultatom 32:29
RK Osijek

U idućem kolu Osijek će u goste Varaždinu, a Moslavina na svom parketu dočekuje Sesvete

S tri su pobjede rukometaši Osijeka zaključili niz domaćih ogleda. Ovaj su vikend, u sklopu 9. kola Paket24 Premijer lige-Lige A, nakon ponovno neizvjesne utakmice svladali Moslavinu s 32:29. Osječani su tako ostali na petom mjestu ligaške ljestvice, no sada s ukupno osam bodova zaostaju tek bod za trećeplasiranim Varaždinom.

Najavljivali smo kako je momčad iz Kutine znatno opasnija nego protekle sezone, a gosti su to u Zrinjevcu odmah i dokazali. Poveli su s 3:0, a nakon pet minuta imali su i 5:2. Dobar start gostiju koji su imali glasnu podršku s tribina budući da je stigla i njihova navijačka skupina Gerile.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, Osječani su na to odmah odgovorili. Od 12. minute zaredali su četiri pogotka i došli do svog prvog vodstva sa 7:6. I to na koji način. Karlo Vašarević presjekao je loptu u gostujućem napadu, sjurio se u kontru i matirao Stipu Purića. Druga polovica prvog dijela protekla je u izjednačenom tonu. Svjesne su bile obje momčadi koliko im znače eventualna dva boda, pa je susret bio dosta energičan i atraktivan. Na odmor u svlačionice tako se otišlo s 12:12.

Nešto drugačija priča uslijedila je u drugom dijelu susreta. Matej Zrno odmah je zabio za novo vodstvo Osijeka, a Purić, Ćurić i Vašarević pobrinuli su se da to brzo povise pa je u 38. minuti Osijek bio na plus tri. No, Moslavci su se, na krilima nepogrešivog Darka Krndelja i Marija Zakića, uspjeli vratiti i u 47. minuti izjednačiti na 20:20.

Napeto je bilo u sljedećih deset minuta, igralo se gol za gol. Probudila se tu i osječka publika koja je glasno nagrađivala poteze svojih rukometaša. Posebno su se istaknula djeca domaće rukometne akademije koja su nadoknadila izostanak Kohorte i u par navrata povela navijanje cijele dvorane. A u tih neizvjesnih deset minuta na parketu se itekako istaknuo Roko Purić koji je zabio šest pogodaka i, prvi put, slavio protiv svog brata Stipe.

Da će bodovi i ovaj vikend ostati na Zrinjevcu, bilo je jasno od 58. minute. Ćurić je zabio dva gola zaredom, Vašarević je presjekao napad gostiju, a nakon minute odmora i dogovora, Ivan Lukac zabio je za novih plus tri. Konačan rezultat od 32:29 postavio je kapetan Matej Zrno. 

''Bogu hvala, ovaj smo put imali više sreće nego u Kutini kada nam je izmaknula pobjeda. Sada smo na kraju utakmice sačuvali glavu i ostvarili tu prednost od tri gola. Bilo nam je lakše ući u zadnje dvije, tri minute kada su oni morali pritiskati, a mi smo smireno priveli utakmicu kraju. Na početku sezone imali smo problema s tom posljednjom četvrtinom, ali sada to već puno bolje izgleda. Zadovoljan sam, naravno, cijelom ekipom i stručnim stožerom, bila je stvarno vrhunska atmosfera cijeli tjedan. Dobro smo se pripremili i znali točno tko što radi. Iako je bilo dosta pogreški, uspjeli smo realizirati dogovor i uzeti dva boda'', istaknuo je kapetan bijelo-plavih.

Najbolji pojedinac u domaćim redovima ponovno je bio Roko Purić sa sedam pogodaka. Svih je sedam upisao u drugom poluvremenu, a tome je pridodao i šest asistencija. Odličan je bio i Fran Ćurić koji je šest puta zatresao protivničku mrežu, jednako kao i Karlo Vašarević. Matej Zrno zabio je četiri gola. 

''Kako smo i najavili, utakmica je bila zahtjevna i teška. Moslavina je stvarno dobro otvorila susret, a nas su malo poremetili promašeni sedmerci i propusti u obrani. Brzo smo se konsolidirali, poveli 9:7, ali smo nastavili griješiti tako da je nekakav egal zapravo realan rezultat prvog poluvremena. Čestitke dečkima na tri pobjede zaredom, danas smo se stvarno iščupali. Slijedi priprema za Varaždin, ovo je odličan niz i samo putokaz kojim trebamo ići'', zaključio je Osijekov trener Frano Veraja.

U gostujućem kadru sjajan je učinak imao Darko Krndelj koji je postigao 12 pogodaka iz jednako toliko pokušaja. Po četiri pogotka zabili su Mario Zakić i Marko Mihaljević.

U idućem kolu Osijek će u goste Varaždinu, a Moslavina na svom parketu dočekuje Sesvete.


Izdvojeno

Reci što misliš!