Sport / Rukomet

Bodovi ostali na Zrinjevcu

Rukometaši Osijeka slavili nad Goricom u dramatičnoj završnici

Rukometaši Osijeka slavili nad Goricom u dramatičnoj završnici
RK Osijek

David Čičak bio je najbolji strijelac sa sedam pogodaka, a prati ga Karlo Vašarević koji je šest puta zatresao protivničku mrežu i bio nepogrješiv s bijele crte

Neizvjesno je bilo do posljednje sekunde, baš kako su nas Osječani i naviknuli ove sezone. No, ovaj su put sretno i spretno došli do svoje prve pobjede u prvenstvu. U sklopu 7. kola Paket24 Premijer lige-Lige A, na domaćem su parketu svladali Goricu s 27:26.

Željni prve pobjede i svjesni važnosti ove utakmice, Verajini su prvotimci vrlo motivirano i energično ušli u susret. Poveli su pogotkom Karla Vašarevića, a ubrzo su na krilima Kuštrima Ninaja i Roka Purića došli na 4:2. Od prve su minute imali inicijativu i održavali svoju prednost barem s pogotkom-dva razlike. Do nešto većeg vodstva stigli su od 21. minute kada su zaredali četiri gola, od čega tri Karla Vašarevića, te postavili 15:11. Ipak, Goričani su ubrzo odgovorili s tri uzastopna pogotka, a na odmor se otišlo sa 16:15 na semaforu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nastavku susreta gledala se slična pria. Odmah na početku drugog poluvremena, Osječani su se odvojili na plus tri, a takvu su prednost održavali sve do 47. minute kada su gosti opasnije zaprijetili.

Četiri minute kasnije, pogocima Laljeka i Svržnjaka, poravnali su na 23:23 i dali do znanja da će biti neizvjesno do posljednje sekunde. Poveli su domaćini opet, ali Gorica se uporno vraćala. Tenzije su na parketu rasle, a semafor je u 59. minuti pokazivao 26:26.

A onda se sreća osmjehnula Osječanima i nagradila ih za sve u prethodnih mjesec dana. Ivan Lukac izborio je sedmerac, a Karlo Vašarević uspješno ga je realizirao. No, ostalo je dovoljno vremena za napad gostiju, a odgovornost je preuzeo njihov najbolji strijelac na utakmici, Juro Čakarić. Dino Hećimović tu je ponovno briljirao. Osijekov vratar obranio mu je šut s krila i potvrdio da bodovi ostaju na Zrinjevcu.

Osječani su se praktički dva tjedna pripremali za ovaj susret, a trener Frano Veraja može biti zadovoljan jer je njegova momčad zasluženo slavila pred domaćom publikom.

''Prije svega, čestitam dečkima na stvarno odličnoj utakmici od početka do kraja. Kako je i Karlo spomenuo, bilo je par crnih rupa, ali nismo im dopustili da to iskoriste. Puno smo 'rovarili' za ovu utakmicu i pripremali se, pa je bilo lošijih rezultata protiv Zagreba i Sesveta, ali mislim da smo danas to naplatili. Slijedi nam niz domaćih susreta, nadam se da će sada i samopouzdanje rasti jer dečki stvarno dobro rade i bilo bi šteta da to ne naplate'', istaknuo je Veraja.

Među najboljim pojedincima bio je Dino Hećimović koji je obranio posljednji šut Gorice i sačuvao pobjedu. Osijekov vratar na koncu je skupio 11 obrana. David Čičak bio je najbolji strijelac sa sedam pogodaka, a prati ga Karlo Vašarević koji je šest puta zatresao protivničku mrežu i bio nepogrješiv s bijele crte.

''Bilo je dosta teško jer smo lovili tu prvu pobjedu koju smo konačno i ostvarili. Što reći - jedna rovovska bitka, šahovska partija, egal utakmica svih 60 minuta. Dobro smo otvorili, odigrali kako smo se dogovorili. Dogodio nam se jedan grč u napadu gdje smo ih praktički mi vratili u utakmicu. U drugo poluvrijeme ušli smo nervozno s puno promašenih zicera i tehničkih pogrešaka, ali sreća nam se osmjehnula. Što se tiče tog pobjedničkog gola – mogao je biti bilo tko. Naravno da mi je drago da sam ja zabio, ali najbitnije je da smo pobijedili i da su dva boda ostala na Zrinjevcu. Nadam se da smo ovime 'odčepili' sve ostale utakmice'', prokomentirao je Vašarević.

S četiri osvojena boda, rukometaši Osijeka trenutno se nalaze na sedmom mjestu ligaške ljestvice. U sljedećem kolu ponovno ih očekuje dvoboj na domaćem parketu koji će se održati u nedjelju, 29. listopada, kada na Zrinjevcu dočekuju Trogir.


Izdvojeno

Reci što misliš!