Sport / Rukomet

PORAZ U KARLOVCU

Osječki prvotimci bez bodova na gostovanju

Osječki prvotimci bez bodova na gostovanju
RK Osijek

„Svi zajedno smo izgubili, trebamo analizirati sve četiri utakmice da vidimo gdje to griješimo“, istaknuo je Osijekov trener Frano Veraja

Rukometaši Osijeka upisali su svoj prvi poraz na gostovanju. U sklopu 4. kola Paket24 Premijer lige-Lige A, uspješniji je bio domaćin iz Karlovca koji je slavio s 28:25.

Sjajno su otvaranje imali Osječani u dvorani Mladost na Rakovcu. Roko Purić zabio je prva dva pogotka, a David Čičak i Ivan Lukac brzo su pomogli da se vodstvo popne na 5:3. I dobro je to izgledalo, bila je Verajina momčad dosta energična, a do 24. minute uspjela je doći na +5. No, samo minutu kasnije krenulo je buđenje domaćina. Zaredali su Karlovčani baš pet pogodaka i poravnali na 13:13. Do isteka prvog dijela susreta pogodili su još Mihaljević i Rukavina, pa se u svlačionice otišlo s 14:14 na semaforu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Početak drugog poluvremena donio je sličnu sliku – igralo se gol za gol, sve do 40. minute kada se Karlovac počeo rezultatski odvajati. Ubrzo su se izabranici Tatjane Rašić odvojili na 20:17, i iako su Osječani odmah došli na minus jedan, domaćini nisu tako lako puštali svoju prednost. Održavali su razliku od dva-tri pogotka, a bijelo-plavi sastav, unatoč svim naporima, nije to uspijevao sustići. Konačan rezultat (28:25) postigao je Karlo Vašarević u posljednjoj minuti ogleda.

„Teška utakmica, kakvu smo i očekivali. Prvih 25 minuta držali smo se svega što smo dogovorili i pripremali. To je sad već četvrta utakmica s oscilacijama, znači da je problem u nama. Čestitke Karlovcu na borbenosti, ovo su dva bitna boda za njih. Mi moramo krenuti dalje, nastaviti raditi i čekati nove bodove. Pripremali smo se na 3 – 2 – 1 obranu koju oni igraju jedini u ligi. Svi zajedno smo izgubili, trebamo analizirati sve četiri utakmice da vidimo gdje to griješimo“, izjavio je trener Frano Veraja po završetku susreta.

Najbolji je strijelac u Verajinom kadru sa osam pogodaka bio David Čičak koji je također podijelio svoj komentar utakmice.

„Obrambeno smo kiksali, nismo se branili kako spada. Umjesto da smo sve bolji, izgledamo kao da nam je forma sve gora. Imamo stvarno odličnu atmosferu u ekipi, vodili smo pet razlike i odjednom kao da je vrag ušao u nas. Protiv ovakve ekipe to nećeš vratiti...“, objasnio je Osijekov desni vanjski.

Uz Davida Čička, istaknuli se i Karlo Vašarević koji se šest puta upisao u strijelce, kao i Roko Purić koji je zabilježio četiri pogotka i pet asistencija.

Pred prvotimcima Osijeka sada su dva zahtjevna ogleda. Već u petak dočekuju momčad Zagreba, a sljedeću će srijedu u goste Sesvetama. 


Izdvojeno

Reci što misliš!