Sport / Rukomet

prekinut niz

Osijek poražen nakon 321 dana na domaćem terenu

Osijek poražen nakon 321 dana na domaćem terenu
RK Osijek

Iz bijelo-plavih redova ovu su utakmicu najavljivali kao možda i najtežu dosad, a Dabrovi su odmah na početku pokazali kako ozbiljno misle

Gotovo godinu dana prošlo je od posljednjeg poraza Osijekovih rukometaša na domaćem parketu. Točnije, prije 321 dana zadnji su put ostali bez bodova na svom Zrinjevcu. No, tom impresivnom nizu došao je kraj ove subote, kada je u sklopu 3. kola Paket24 Premijer lige-Lige A uspješnija bila momčad Varaždina koja je svladala domaćine s 33:30 (18:12).

Postigao je Roko Purić prvi pogodak na utakmici i startalo se s vodstvom Osijeka, ali ono što je uslijedilo u nastavku nije baš išlo na stranu domaćina. Naime, Varaždinci su se vrlo brzo, već u sedmoj minuti, počeli rezultatski odvajati. Uz četiri uzastopna pogotka, došli su na 8:3 u 10. minuti. Iz bijelo-plavih redova ovu su utakmicu najavljivali kao možda i najtežu dosad, a Dabrovi su odmah na početku pokazali kako ozbiljno misle ove sezone. Na odmor u svlačionice otišlo se s rezultatom 12:18, odnosno prednošću Varaždina od šest golova razlike.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nastavku susreta gledali smo nešto odlučniji i raspoloženiji Osijek. Od 34. minute uspjeli su zaredati četiri pogotka, u strijelce su se upisivali Purić, Ćurić i dvaput Vašarević, pa su smanjili zaostatak na 18:21. „Proradio je“ tu i vratar Hećimović koji je povezao par obrana, a Verajina je momčad tako u 51. minuti uspjela doći na samo minus dva. Gosti su preko Budinskog i Marčeca povisili odmah na 29:25, ali Osječani su se uporno vraćali na minus dva. Imali su priliku i izjednačiti, u 58. minuti na semaforu je stajalo 29:31, ali u velikoj želji brzopleto su izgubili dvije lopte, a Varaždin je iskusno priveo dvoboj kraju.

"S dobrih 30 minuta ne možemo pobijediti ovakvog suparnika"

„Čestitke ekipi Varaždina na pobjedi. Kako smo i najavili, bila je to teška utakmica koja je na kraju otišla na njihovu stranu. Koštalo nas je prvo poluvrijeme, „ubilo nas je“ dok smo se vraćali. Dosta smo bili statični i obrambeno propusni. Na poluvremenu smo dogovorili neke stvari, pa je to bilo mrvicu bolje. Pomogli su nam i raspoloženi vratari, skoro smo i dočekali priliku da se vratimo, ali Varaždin je to iskusno odradio do kraja. Čestitam svojim dečkima na drugom dijelu, ali s tih 30 minuta ne možemo pobijediti ovakvog protivnika. Sada se okrećemo Karlovcu, moramo izvući pouke iz ove utakmice i probati tamo izvući dva boda“, objasnio je Osijekov strateg Frano Veraja nakon zvuka sirene.

S druge strane, nešto zadovoljniji bio je trener Varaždina, Matej Mišković. Naime, Dabrovima je ovo treća uzastopna pobjeda, a jedini su sastav uz RK Zagreb koji je stopostotan na ligaškoj ljestvici.

„Imali smo otvaranje iz snova, kako bi neki rekli. Dobro smo se pripremili, a tako smo i postavili ciljeve. Idemo iz utakmice u utakmicu – bod po bod, odnosno dva boda po dva boda. Idemo izboriti tu Ligu za prvaka koju jako želimo. Što se tiče samog dvoboja, bio je čvrst i zahtjevan od samog početka. Nismo dopustili da nas zavara naše bolje otvaranje gdje smo se odvojili na 5, 6 golova razlike. Na kraju – sretno, spretno i pametno nosimo dva boda kući“, zaključio je Mišković.

Karlo Vašarević (Osijek) i Antonio Budinski (Varaždin) bili su najbolji strijelci s devet pogodaka. Kod domaćina istaknuli su se i Roko Purić te Kuštrim Ninaj koji su po četiri puta zatresli mrežu, a Purić je tome pridodao i tri asistencije. Vratar Hećimović skupio je sedam obrana.

Kod Dabrova zapaženo su odigrali još Martin Marčec i Matej Tači s pet golova, kao i vratar Marin Šutalo s osam obrana.

U sljedećem prvenstvenom kolu RK Osijek gostuje u Karlovcu, a izabranici Mateja Miškovića putuju u Kutinu. No, prije vikenda, Osječane očekuje obaveza u Kupu u okviru kojeg u srijedu, 27. rujna, gostuju kod momčadi Ivana iz Mikanovaca. 


Izdvojeno

Reci što misliš!