Sport / Rukomet

S početkom u 17 sati

Rukometaši Osijeka danas dočekuju Varaždin: ''Mislim da smo favoriti na Zrinjevcu''

Rukometaši Osijeka danas dočekuju Varaždin: ''Mislim da smo favoriti na Zrinjevcu''
RK Osijek

Uzme li se u obzir da su dosadašnje dvije pobjede ostvarili nad Goricom i Trogirom, zasigurno je da igrače Osijeka čeka itekako zahtjevan ogled

Konačno, Osječani su dočekali prvi domaći susret ove sezone. U sklopu 3. kola Paket24 Premijer lige-Lige A, Verajina će momčad na Zrinjevcu ugostiti rukometaše Varaždina. Utakmica je na rasporedu danas s početkom u 17 sati.

Dva gostovanja i dva boda, učinak je to osječkih rukometaša u protekla dva vikenda. Dvoboji s Trogirom i Moslavinom, u kojima su oba puta mogli do punog plijena, sada su iza njih. Fokus je na Varaždinu, novom protivniku i prvom gostu na Zrinjevcu ove sezone.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nisu Dabrovi nepoznanica, igrali su ovi sastavi međusobno i prošlog prvenstva u Ligi za ostanak. Omjer je sljedeći – domaća pobjeda Varaždina i domaća pobjeda Osijeka. Uzmemo li u obzir i pretprošlu sezonu, kada je momčad sa sjevera gostovala na Zrinjevcu u Kupu, zaključak je sljedeći: Osječani, u posljednje dvije godine, na domaćem parketu nisu poraženi od Varaždina.

No, danas u osječku Dvoranu Zrinjevac dolazi nešto drugačiji kadar. Uz aktualnog prvaka iz Zagreba, izabranici Mateja Miškovića jedini su sastav sa stopostotnim učinkom na ligaškoj ljestvici. Uzme li se u obzir da su te dvije pobjede ostvarili nad Goricom i Trogirom, zasigurno je da igrače Osijeka čeka itekako zahtjevan ogled.

''Očekuje nas teška utakmica, možda i najteža dosad. Neće biti jednostavno, međutim, mislim da smo favoriti doma na Zrinjevcu. Dva boda trebala bi biti imperativ. Što se tiče Varaždina, jako mi se svidio u ova dva kola – prvo su pobijedili Goricu koja je također konkurent za prva tri mjesta, a onda i Trogir. Ekipa je mlada i dobro posložena, a imaju i odličnog trenera. Uigrani su i znaju što hoće. No, imaju i oni svojih mana koje ćemo analizirati i probati iskoristiti, ali svakako mislim da su bolji nego prošle godine. Iskreno, mislim da su momčad koja me najviše oduševila u ovom ulaznom dijelu sezone'', istaknuo je Osijekov strateg Frano Veraja.

Šef bijelo-plavog stručnog stožera za ovaj ogled neće moći računati na Martina Lukca koji se ozlijedio u Kutini. Ostali igrači bit će na raspolaganju, a među njima i Karlo Vašarević koji je briljirao u prošlom susretu s Dabrovima kada je zabio 14 pogodaka.

''Kao što je trener rekao, bit će ovo dosad najteža utakmica. Prva dva kola išli smo u goste, a u ovom trećem ne bježimo od uloge favorita na našem Zrinjevcu, gdje nismo izgubili od početka 11. mjeseca. Najbitnije je da odigramo onako kako smo se dogovorili i da potvrdimo sve ono dobro što smo napravili u prva dva susreta. Prvi je to domaći ogled ove sezone, pa se nadam da će će publika prepoznati, doći nagraditi sve ono što radimo ovdje tijekom tjedna te nam pomoći da prva dva boda potvrdimo s još dva'', zaključilo je lijevo krilo Osijeka.


Izdvojeno

Reci što misliš!