Sport / Rukomet

stigli minus sedam

Drugo kolo i drugi gostujući remi za rukometaše Osijeka

Drugo kolo i drugi gostujući remi za rukometaše Osijeka
RK Osijek

Rukometaši Osijeka od minus sedam stigli do vrijednog boda u Kutini

Ponovno se rukometaši Osijeka s gostovanja vraćaju s osvojenim bodom. Ovaj su put, u okviru 2. kola Paket24 Premijer lige-Lige A, odigrali neriješeno s Moslavinom (29:29). U napetom i zanimljivom susretu u Kutini, Osječani su se vratili s minus 7, a na kraju gotovo došli i do punog plijena. Ipak, na svom drugom uzastopnom gostovanju na kraju su upisali i drugi ovosezonski bod.

Trener Frano Veraja najavio je Moslavinu kao izrazito domaćinsku ekipu, a od prve se minute pokazalo da Osječane očekuje zahtjevan susret. Prvi gol pao je tek u trećoj minuti, i to za početno vodstvo kutinskih rukometaša. Do 15. minute gledali smo donekle ravnopravan dvoboj, a onda su domaćini imali sjajnu seriju. Postigli su šest uzastopnih pogodaka u jednako toliko minuta, te se po prvi put na utakmici značajno odvojili (13:7). Veraja je odmah reagirao te pozvao time-out kako bi razbudio momčad. Pokazalo se to uspješnim pothvatom jer su se Osječani malo podigli, stisnuli u obrani i oraspoložili u napadu, pa su do kraja prvog dijela susreta došli tek na minus 2 (16:14).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nastavak susreta gostujući je sastav otvorio značajno bolje. U prvih pet minuta, pogocima Davida Čička i Kuštrima Ninaja, poravnali su na 17:17 i najavili uzbudljivo drugo poluvrijeme. Moslavci su se u par navrata pokušali odvojiti, ali Verajina momčad to više nije dopuštala.  U 57. minuti redom su se u strijelce upisivali Filip Carević i Fran Ćurić, a Osijek je minutu prije kraja imao vodstvo 29:28. Na samom početku posljednje minute Lukes je to izjednačio i postavio, pokazat će se kasnije, i konačan rezultat. Oba su sastava imala priliku doći do oba boda – Osječani su izgubili loptu u svom posljednjem napadu, a domaćini preko Vusića pogodili vratnicu tik prije zvuka sirene. Na kraju – podjela bodova.

"Jako nam je drago što smo uspjeli izvući bod nakon dosta teške utakmice protiv Moslavine koja je bila pojačana s velikim brojem navijača. Moram priznati da nismo očekivali ovakvu atmosferu, ali uvijek je lijepo imati takvu podršku na tribinama. Bila je ovo izuzetno teška utakmica, a domaćini su se pokazali kao ozbiljna ekipa s čvrstom obranom i napadom u kojem igraju do šanse za gol. Nadam se da ćemo mi imati više sreće u našem domaćem susretu i da ćemo onda uspjeti doći do oba boda", istaknuo je Osijekov kapetan Matej Zrno nakon završetka susreta.

U bijelo-plavom kadru najučinkovitiji je bio David Čičak koji je postigao osam pogodaka. Kuštrim Ninaj u strijelce se upisao sedam puta, a veseli povratak Frana Ćurića koji je prvi put nakon ozljede dobio malo veću minutažu i pritom triput zatresao mrežu. Dobar su učinak imali i vratari – Dino Hećimović upisao je 12 obrana, u što je ugradio i dva obranjena sedmerca, a zabio je i pogodak. Filip Orlović također je „skinuo“ udarac sa sedam metara.

Uz dva boda iz dva gostujuća susreta, rukometaši Osijeka trenutno zauzimaju treće mjesto ligaške ljestvice te konačno očekuju utakmicu na domaćem parketu. U sklopu 3. kola na Zrinjevac dolazi momčad Varaždina. Dvoboj je na rasporedu u subotu s početkom u 17 sati. 


Izdvojeno

Reci što misliš!