Sport / Rukomet

Veliki rezultat za ŽRK Osijek

Osječke Pumice briljirale nad Lokomotivom u Zrinjevcu, pobijedile sa senzacionalnih 22:21

Osječke Pumice briljirale nad Lokomotivom u Zrinjevcu, pobijedile sa senzacionalnih 22:21
STV

Ako budu igrale s istom predanošću i zahtijevima koje trener postavlja, mogu pobijediti svakoga

Pumice iz Osijeka zabilježile su nevjerojatnu pobjedu nad ekipom Lokomotive u Zrinjevcu, i to s potpunim zaslugama kako igrom, tako i rezultatom. Ne možemo ne istaknuti izvanrednu igru plavo-bijelih djevojaka iz Osijeka, a treba im odati priznanje za nevjerojatno odigranu utakmicu.

Pod vodstvom trenera Tomislava Rešickog, Osječanke krenule su snažno i motivirano već od prvih trenutaka susreta protiv aktualnih i višestrukih prvakinja Hrvatske. Od početka imale su vodstvo od 3:0, a čak su stigle i do 5:2. Lokosice pokušavale su ih sustići, ali Osijek zadržao je prednost i na poluvremenu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U drugom dijelu utakmice, unatoč ozbiljnijem pristupu gošći, Osječanke nisu dopustile suparnicama da preokrenu rezultat i utakmica je ostala izuzetno izjednačena. A onda je stigla sjajna završnica plavih. Do samoga kraja, Osijek je sačuvao vodstvo i osvojio utakmicu rezultatom 22:21, što je prava rijetkost u ženskom rukometu.

"Ovo je plod našeg zajedništva, truda i zalaganja. Bile smo na maksimumu i kada je tako stvarno možemo pobijediti svakoga. Naravno da se protiv Lokomotive i Podravke dodatno napalimo, igramo puno bolje i vjerujem da ćemo uvijek biti na ovoj razini", izjavila je Josipa Paula Jerčinović iz ŽRK Osijek za STV.

Trener ŽRK Lokomotiva Nenad Šoštarić izrazio je razočarenje nakon poraza.

"Čestitke ekipi Osijeka, a ovo je za nas ispod nivoa drugoligaške ekipe, a ne prve lige, a pogotovo one koje trebaju nositi dres Lokomotive jer Lokomotiva je svetinja, a to ove djevojke koje igraju ne shvaćaju još uvijek", rekao je.

Ova pobjeda bit će veliki motiv za ekipu Osijeka u nastavku sezone, istaknuo je trener Rešicki. Ako budu igrale s istom predanošću i zahtijevima koje trener postavlja, mogu pobijediti svakoga.

Također, vrijedno je napomenuti da je najbolja strijelkinja bila Dora Lacković s devet golova, dok je Lea Hren postigla četiri gola. Kod Lokosica, najbolja strijelkinja bila je Tena Japudža sa šest golova, a također treba istaknuti impresivnih 13 obrana osječke vratarka Katarine Borac.

U idućem, trećem kolu, Osječanke gostuju u Dugom selu, dok Zrinski dolazi na Zrinjevac.


Izdvojeno

Reci što misliš!