Sport / Rukomet

Danas

RK Osijek otvara sezonu u gostima kod Trogira

RK Osijek otvara sezonu u gostima kod Trogira
RK Osijek

S obzirom na to, s nestrpljenjem dočekuju prvi službeni susret i priliku da na parketu probaju pokazati što su usvojili nakon nepuna dva mjeseca pod vodstvom novog trenera

Nakon 40 dana priprema, šest prijateljskih susreta i promjene koncepcije igre pod vodstvom novog trenera Frane Veraje, rukometaši Osijeka spremni su za novu sezonu Paket24 Premijer lige. Na samom je početku pred njima zahtjevan zadatak – gostovanje u Trogiru. Dvoboj prvog kola Lige A na rasporedu je danas u 19,30 sati u SD Vinko Kandija.

Napornih je šest tjedana priprema iza osječkih prvotimaca – šest tjedana u kojima su trenirali gotovo svaki dan, pokušavali poboljšati svoju kondicijsku pripremu i naviknuti se na stil igre koji zahtijeva Veraja. S obzirom na to, s nestrpljenjem dočekuju prvi službeni susret i priliku da na parketu probaju pokazati što su usvojili nakon nepuna dva mjeseca pod vodstvom novog trenera.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Trogirani, pak, nisu neka nepoznanica. Ovi su se klubovi susretali i prošle sezone jer su također igrali u istoj skupini, a momčad iz Dalmacije u oba je navrata bila uspješnija. Naposljetku, Trogir je i na kraju sezone završio s boljim plasmanom od Osijeka – na drugom mjestu Lige za ostanak, dok su Osječani završili kao trećeplasirani s bodom manje.

U oba su se sastava dogodile neke izmjene u odnosu na proteklu natjecateljsku godinu i pojavila su se nova imena, no možemo očekivati ravnopravnu borbu za prve bodove u novoj sezoni – drugoj uzastopnoj za bijelo-plave rukometaše.  

''Što se tiče Trogira, mislim da smo prikupili dovoljno informacija o njima. Promijenili su nekoliko igrača na vanjskim i krilnim pozicijama, ali trener su i kostur momčadi ostali isti, pa vjerujem da neće biti bitnih promjena u igri. Svakako je i nama, i njima nepoznanica ovo prvo kolo jer još nismo ni jedni, ni drugi svjesni koliko doista možemo. Prošle sezone dobili su nas u dva navrata i morat ćemo se dobro pripremiti kako ne bismo pravili greške kao tada. Disciplinirana su ekipa, dosta igraju 7 na 6, ali mislim da ćemo se moći prilagoditi, nametnuti svoju igru i probati uzeti dva boda'', istaknuo je Veraja.

Osječani otputovali su jučer, a na popisu putnika našlo se 16 imena. Nakon sezone pauze zbog ozljede, u kadar se vratio Fran Čurić, a nakon reprezentativnih obveza s Kosovom priključio se i Kuštrim Ninaj. Osječani su tako kompletni otišli na svoje prvo gostovanje ove sezone.

''Nakon 40 dana treninga i prijateljskih utakmica, konačno kreće ono bitno – borba za bodove. Očekuje nas domaćinska i iskusna momčad koja će imati podršku pune dvorane, a mi ćemo morati biti na svom maksimumu kako bismo se mogli ''potući'' za bodove'', zaključio je Karlo Vašarević koji će se vrlo vjerojatno naći u početnoj sedmorki.

Dodajmo kako će Osijekovi prvotimci igrati u novim dresovima koje su nedavno predstavili na medijskoj konferenciji, pa će svoju premijeru u Trogiru imati bijelo-plava garnitura.


Izdvojeno

Reci što misliš!